2016.02.01 19:03 moov18 Olvasottság: <100x
1

Felemelő élmény

Még annak idején, az egyik legjobban várt film volt a részemről. Sosem felejtem el, alig vártam, hogy kijöjjön DVD-n és bezsákolhassam. Ez meg is történt, én pedig nagyon boldog voltam. Az előzetes kritikák, vélemények, valamint trailer alapján, egy erős, ütős darabra számítottam, melyben egyaránt fellelhetőek lesznek a humoros valamint horrorisztikus jelenetek is.

A filmet megnéztem, a várt hatás pedig kisvártatva megérkezett, így pozitívan kellett csalódnom. Nagyon jó a központi téma, a kivitelezés látványos és aprólékos, a szereplők összeválogatása pedig szintén említésre méltó. Voltak jelenetek amelyek megmosolyogtattak, voltak jelenetek amelyek elborzasztottak, de egy percig sem unatkoztam és gondoltam másra. Külön tetszett, hogy (aki még nem látta, annak nem biztos, hogy szükséges információ) nem happy end a vége, szerintem ez sokban hozzájárult a filmélményhez, hiszen teljesen másmilyen módon is elsüthették volna, így viszont nem túl kellemes szájízt hagyott maga után, mégis pozitívan éltem meg.

Felemelő élmény

Tetszett, hogy csempésztek bele magyar mondatokat, nem egyszer-nem kétszer szólal meg Ganush asszony az anyanyelvünkön, bár az fájó, hogy kis nemzetünket sokszor hozzák a cigánysággal összefüggésbe, és bitang módon azonosítanak velük. Verejtékből, hányadékból, egyéb testnedvből és művérből nem szenvedünk hiányt, nem spórolnak a gore elemekkel, néha a néző már kicsit túlzónak is érzi. Egyébként viszont felemelő élmény, a horror- illetve, a vígjátékok sejtelmesen felderengő elemeivel.

horror | thriller

Christine Brown (Alison Lohman) adóügyintéző. A súlyosan eladósodott Mrs. Ganush (Lorna Raver) haladékot szeretne kérni a házára felvett hitel törlesztésére. Christine, hogy... több»

1