Közösség

Vélemény:

69 Ragadozók

(2010)

A predátor filmek közt az egyik legjobb

Dr. Houseman   2025.01.30 06:03
2

Én is azok közé tartozom, akiknek bejött Antal Nimród 2010-es rendezése, a Ragadozók. Értékelhetjük ezt a filmet Predator-moziként és önmagában is, de mindkét összevetésben megállja a helyét. A főszerepet Adrien Brody kapta, akiről első hallásra én is nehezen tudtam elképzelni, hogy alkalmas lesz a kemény kommandós karakterére, de meglepetésre, jól csinálta. Szikár, szívós és kíméletlen gyilkológéppé változik, aki végül felgöngyölíti azt a rejtélyt is, hogy mit keres egy válogatott gyilkosokból álló csapat egy idegen égitesten, a predátoroknak kiszolgáltatva. Sőt, a végén le is győz egy ilyen dögöt. Szerintem nagyon jó a rendezés, folyamatosan adagolja a meglepetéseket és fordulatokat. Jók a predi-kutyák is, a frászt hozzák a nézőre. A legjobban a zárás tetszett, ahogyan felülkerekednek a lényeken. Úgy gondolom, alulértékelt ez a film, mert egyértelműen dupla A kategóriás és erős 4 csillagos. Én többször láttam, és mindig tetszett. Ajánlom a Predi-rajongóknak és az akciófilm-fanoknak egyaránt.