2026.01.19 21:48 Navarro Olvasottság: <100x
0

Totális katyvasz az egész

Gareth Evans miatt kezdtem bele ebbe a filmbe a Netflixen, mert a Rajtaütés-filmeket szerintem elég jól megcsinálta a fickó annak idején (2011-ben és 2014-ben). Na, meg Tom Hardy miatt is jó ötletnek tűnt bevállalni, hiszen ő is régóta nagy kedvencem. De akkora egy összevisszaság ez a film, hogy szerintem lehetetlen igazán élvezni. Az első 20 perc full káosz, aztán lassan-lassan körvonalazódni kezd egy sztori.

Adott egy kitalált város (engem amúgy Gothamre emlékeztet), ahol a helyi ázsiai maffia igen komoly befolyással bír és több száz fegyveressel rendelkezik. Vezetőjük egy nő, akinek egy nap megölik a fiát. A tettes egy helyi politikus fia, aki bujkálásba kezd. Itt lép képbe hősünk, Walker (Tom Hardy), egy kiégett zsaru, aki elhatározza, hogy megmenti a srácot a maffiavezér hölgy bosszújától. Erre alkut is köt a politikussal, akit amúgy Forest Whitaker alakít.

Totális katyvasz az egész

A feladat azonban nem könnyű, mert ott vannak még a mocskos zsaruk is Timothy Olyphant vezetésével, akik valamiért szintén ki akarják nyírni a fiút. Walkernek tehát a jelentős túlerő miatt John Wick-üzemmódba kell kapcsolnia és szembeszállnia cirka 200 állig felfegyverzett ázsiai bérgyilkossal, no meg az 5 mocskos hekussal. Segítsége is akad azért: a csinos Ellie járőr személyében (Jessie Mei Li), aki kezdetben ugyan vonakodik az együttműködéstől Walkerrel, aztán mégis mellé áll. Hát ennyi kb a lényeg sztoriilag.

A végén betetőzik a káosz: mindenki lő mindenkire. Az alaptörténet vérszegény és kaotikus az összevisszaság, a színészi teljesítmények a nullához konvergálnak, az akciók pedig túltoltak és főleg a csihi-puhi lövöldözésre mennek rá végig. Eredetiség alig van az egészben. A három csillag is talán sok. Inkább 2 és fél a reális, a sok sztár és Gareth Evans dacára is.

62 Pusztítás  (2025)

akció | dráma | krimi | thriller

A történet egy balul elsült drogüzlettel veszi kezdetét. A továbbiakban egy politikus fia is életveszélybe kerül, akit majd egy rendőrnyomozó próbál megmenteni. több»

0