2022.08.15 15:15 BRANTON Olvasottság: <100x
0

Egy film, melyben Snoop Dogg a kevés értékelhető dolgok egyike

Nos, akkor milyen film is lett a Day Shift, vagy magyar címén a Nappali műszak?

Röviden? Kihagyott ziccer. Ennyivel azért nem ússza meg Jamie Foxx agymenése, aki azért jóval értékesebb színész, minthogy ilyen középszerű, humortalan vackokban szerepeljen. A Nappali műszak története Budról (Jamie Foxx) szól, aki medencetisztítónak adja ki magát, de igazából vámpírvadász. Egy bizonyos összeget össze kell kaparnia ahhoz, hogy volt felesége és kislányuk ne költözzenek el egy távolabbi városba. Bud mindent megtesz azért, hogy megszerezze a pénzt. Ezért belép egy vámpírvadász egyesületbe egyezséget kötve, ahol volt már korábban, de szabályszegései és magatartása miatt elküldték.

Egy film, melyben Snoop Dogg a kevés értékelhető dolgok egyike

J. J. Perry rendezésén érezni, hogy elsőfilmes. Nem rossz egyébként, az akciójeleneteknél meg pláne nem, látni a kaszkadőrmúltat. Jamie Foxx mellett még ott van Dave Franco, akivel kapcsolatosan azt lehet szemügyre venni, hogy messze elmarad testvérétől. James Franco klasszisokkal jobb színész, mint öccse, Dave. Dave-et leginkább pont ilyesmi vígjátékokban tudom elképzelni, Jamesnek pedig azért volt már egy 127 órája, amiben igencsak nagyot alakított. Feltűnik apróbb szerepben még Scott Adkins is, aki egy remek harcművész, de pocsék színész. Ő simán beleillik egy ilyen trash marhaságba, de Foxx nem.

Foxx egy nagyon jó színész, aki az utóbbi években nem találja magát. A legutolsó film, ami jó volt tőle az a Baby Driver, de az sem feltétlen miatta, hanem sokkal inkább Ansel Elgort és Lily James kettőse miatt. Nem, nem arról van szó, hogy Foxx rossz lenne a Day Shiftben... közel sem. Sokkal inkább azt gondolom, hogy nem jók a szerepválasztásai. Olvas egyáltalán forgatókönyvet ez a fickó? Vagy bármit aláír, amit az orra alá tolnak? A Nappali műszakban nagyon kevés dolog működik. A rendezés középszerű, az akciók jók, a humor nem humoros, hanem gyenge és erőltetett. Hihetetlen, hogy ezt írom, de talán még Snoop Dogg működik a legjobban. Ő nem veszi komolyan ezt az egészet, belesz*rik, teljesen önazonosnak tűnik, s ez jól mutat ebben a moziban. Ezt kellett volna hozni mindenkinek, mint amit Snoopy hozott. Lazán játszani (vagy éppen nem játszani), nem görcsösen komolyan véve mindent. Egy vígjátéktól elvárná a néző, hogy nevessen. 2 alkalom volt, mikor mosolyra állt a szám. Az a két pillanat sem volt kifejezetten mulatságos, csupán megmosolyogtató.

Az operatőri munka és vágás egyébként rendben van, végre nem kapok epilepsziás rohamot, nem úgy, mint Bay Rohammentőjénél. Augusztus 12. napján két filmet néztem meg, az egyik az Oliver Stone rendezte Vadállatok volt, a másik pedig a Nappali műszak. Mind a kettő csalódás volt. Merőben jobb szórakozást vártam tőlük. Stone Vadállatokja abszolút csalódás, a Nappali műszak kevésbé, mert hát Netflix, de azért valamilyen szinten csalódás ez is. Vannak jobb pillanatai, de nem képes a funkcióját betölteni J. J. Perry mozija. 2 csillag!

akció | fantasy | vígjáték

Egy keményen dolgozó, munkás apuka története, aki csak jó életet akar biztosítani a gyors észjárású 8 éves lányának. San Fernandóban végzett medencetisztítói munkája csak... több»

0