Annyi vállalhatatlanul ócska filmet láttam már az egekbe emelni, és annyi jó filmet láttam sárba taposni, hogy az 100 embernek is elég lenne.
Ezt a filmet is lehúzták rendesen. Ráadásul sokan. De igazából, ha megnézzük, elég egy műítész kritikáját elolvasnunk, és akkor el is olvastuk az összeset. Ugyanis a többség Ctrl+C, Ctrl+V metódussal írja a cikkeit, árnyalatnyi változtatásokkal másolják a 3 perccel korábban megjelent cikket... vagy az eredeti angol verziót honosítják.
A negatív kritikák hatására úgy ültem le megnézni a filmet, hogy ha nem tetszik, abbahagyom, és nézek mást. Ehhez képest végigültem és élveztem a filmet, eszembe sem jutott kikapcsolni. A cselekmény pörgős volt, üresjárat nélküli. A színészek szintén jók voltak, Blanchett és Hart különösen. Jack Black hangja biztosan fantasztikus lehetett eredetiben, de a szinkronja is kiváló volt.
Azt megértem, ha valaki játszott a játékkal (én nem), és bármilyen eltérés vagy elvárás miatt nem tetszik neki a film. Egyéb kritikákkal nehéz mit kezdeni, mert a film szerintem kihozott magából mindent, amit ebben a műfajban ki lehet hozni. Talán nem egy olyan frenetikus élmény, mint amikor az ember először nézi a frigyládát vagy a Mátrixot, de határozottan nem a „szódával elmegy” kategória, hanem az ember a végén kellemes érzéssel ül fel a székből.
Annyi vállalhatatlanul ócska filmet láttam már az egekbe emelni, és annyi jó filmet láttam sárba taposni, hogy az 100 embernek is elég lenne. Ezt a filmet is lehúzták rendesen. Ráadásul sokan. De igazából, ha megnézzük, elég egy műítész kritikáját elolvasnunk, és akkor el is olvastuk az összeset. Ugyanis a többség Ctrl+C, Ctrl+V metódussal írja a cikkeit, árnyalatnyi változtatásokkal másolják a 3 perccel korábban megjelent cikket... vagy az eredeti angol verziót honosítják. A negatív kritikák hatására úgy ültem le megnézni a filmet, hogy ha nem tetszik, abbahagyom, és nézek mást. Ehhez képest végigültem és élveztem a filmet, eszembe sem jutott kikapcsolni. A cselekmény pörgős volt, üresjárat nélküli. A színészek szintén jók voltak, Blanchett és Hart különösen. Jack Black hangja biztosan fantasztikus lehetett eredetiben, de a szinkronja is kiváló volt. Azt megértem, ha valaki játszott a játékkal (én nem), és bármilyen eltérés vagy elvárás miatt nem tetszik neki a film. Egyéb kritikákkal nehéz mit kezdeni, mert a film szerintem kihozott magából mindent, amit ebben a műfajban ki lehet hozni. Talán nem egy olyan frenetikus élmény, mint amikor az ember először nézi a frigyládát vagy a Mátrixot, de határozottan nem a „szódával elmegy” kategória, hanem az ember a végén kellemes érzéssel ül fel a székből.