Közösség

Vélemény:

65 Az Északi

(2022)

Csalódás

Reggeli Kávé   2022.05.23 10:42
0

Jó filmet vártam, hát nem azt kaptam. Aki nagyon ki volt éhezve már valami északi mitológiás, vikinges filmre az lehet felpontozza, de én, aki csak egy jó filmre számítottam függetlenül a settingtől, elég nagyot csalódtam. A karakterek papírvékonyra vannak megírva, senkinek nincs különösebb jelleme, mindenki egy szóval leírható. A cselekmény faék egyszerű, semmi izgalmat nem tartogat. Harcjelenet is alig van a filmben ahhoz képest, hogy azért a borító alapján nem ezt várná az ember. Nicole Kidman szintén kizökkentő hatással volt, rossz volt nézni a szétbotoxolt arcát, ahogyan próbál mimikát erőltetni rá, sikertelenül. A főszereplő Skarsgård is nagyon bizonyítani akarta, hogy ő is méltó a nevéhez, de összeroppant a teher alatt. Egy nagy erőlködés volt ez tőle, de nem tudta személyiséggel megtölteni a karakterét, semmi érzelem nem jött át. Mivel számomra semmi extrát nem nyújtott a vikinges közeg, én szimplán a színészek és a cselekmény alapján tudom értékelni ezt a filmet, de mindkettőben nagyon gyenge volt. Bele lehet látni, hogy atyaúristen a fényképezés de szép, ilyet még sose láttunk előtte… Az ilyen kijelentésekre elég erősen ráncolom a homlokomat, egy átlagos Vikingek sorozat-epizód is van ilyen látványban. Ott is szép falvakat, réteket mutattak be. Én semmi extrát nem láttam ebben, csak hogy próbál művészi lenni, de mivel minden téren elhasalt, így ebbe se látnék bele többet, mint ami.