![]()
A 70%-os tetszési indexből arra következtettem, hogy a film valószínűleg inkább a fiúknak szól a sok bunyó miatt. Én viszont véletlenül csöppentem bele ebbe a történetbe. Nem olvastam el a tartalmát, csak elkezdtem.
A történet (a forgatókönyvíró: Daniel Bernardi) egyszerű, mint a faék és biztosra veszem, hogy senki nem fogja eltörni a fotel karfáját idegfeszültség miatt. A film eleje izgalmas lett volna a bokszmérkőzéssel, ha látom, hogy a ring körül állnak a nézők és szurkolnak. Ehelyett a háttérben ücsörögtek, álldogáltak, és még két nőt is mutatnak egy asztalnál, akik ebben a jelenetben teljesen feleslegesek voltak, szerintem. Tudtommal nem így szokták nézni a meccseket, főleg ha fogadásokat kötöttek a meccs kimenetelére. Ilyenkor ott kiabálnak eszüket vesztve a ring körül a nézők. Nem volt súlya, sem tétje ennek a jelenetnek.
![]()
Emlékezzünk vissza a Blöff című film bokszjelenetére, ahol mindenki őrjöng. Bár Tomeknek (Józef Pawłowski) szépen ki van dolgozva a teste, de most ez nem lendített a filmen. Hasonló a helyzet a klubjelenetekkel is. Egy szórakozóhely elvileg lüktet, zsúfolt, zajos, tele energiával. Itt viszont túl nagyok a terek, kevés az ember, és az egész inkább hasonlít egy díszletre, mint egy működő helyre.
Eszembe jutott az Amerikai pszicho 3. perc 45. másodperce, ahol néhány beállítással is sikerül megteremteni a hangulatot. Az Ópium klub ezzel szemben üresnek hat.
És az a zene és a háttérben a tánc? Katasztrófa!
A részletek sem segítenek. A pultos mutatványai – az üvegek dobálása, tekergetése – nem adnak hozzá a pillanathoz, inkább kizökkentenek. Nem látványosak, inkább erőltetettek. Néha a kevesebb tényleg több lenne. Annyira erőltetett volt, hogy én éreztem magam kínosan a látottak miatt. Csak töltenie kellett volna egyszerűen, nem kellenek ezek a trükkök!
Összességében az egésznek furcsa a hangulata, ami néha a Derrick epizódjait idézte – és ez zavaró. Néha már azt vártam, mikor toppan be Harry és Stephan Derrick. A történet minden fordulata kiszámítható, és nem igazán sikerül valódi feszültséget teremteni. (A rendező: Daniel Markowicz.) Hiába a bunyó és a keménykedés, a film végig élettelen marad. Legközelebb jó lenne, ha nem csak az ütések lennének erősek, hanem maga a történet is.
60 Bartkowiak (2021)
Miután a testvére elhunyt egy autóbalesetben, egy volt MMA bajnok átveszi a családi bizniszt, rövidesen azonban kiderül, hogy tesvére halála egyáltalán nem baleset volt. több»
Szereplők: Jan Frycz, Rafal Zawierucha, Bartłomiej Topa, Janusz Chabior, Danuta Stenka