Közösség

Vélemény:

64 Látogatási idő

(1982)

Látogatási idő

Márton   2018.10.24 19:49
0

Már jó ideje tervezgettem hogy megnézem ezt a filmet, de valahogy mindig elsiklottam mellette, ezidáig! Tulajdonképpen egy egész érdekes kis thriller volt, horrornak azért nem mondanám, mert azért ebben az időben bőven akadtak hasonló kaliberű alkotások, amik maximálisan megfeleltek a horrorfilmek igényeinek! Viszont nagy előnye a filmnek, hogy itt már az első percekben megláthatjuk a gyilkosunk arcát, tehát nem kell a film feléig találgatni hogy vajon ki is az. A gyilkos szerepében Michael Ironside láthatjuk, aki egész jól alakítja a pszhiópatát (bár én személy szerint kedvelem ezt a színészt, az arcjátéka legalább annyira jó mint Jack Nicholson-é, csak Mr. Ironside megmaradt a B kategóriás színészek táborában)! A további szerepekben a 80-as évek ismert B-listás színészei játszanak és ők is tisztességesen teszik a dolgukat! Tehát alakítások terén nem érheti szó a filmet, a korszak színjátszásának maximálisan eleget tesz a produkció! Amit viszont talán annyira nem sikerült jól eltalálniuk a készítőknek, az a forgatókönyv volt! Kicsit nehézkes a történetvezetése, főleg a film első felében, ott talán még pár logikátlanságot fel is lehet fedezni a cselekményben, de ezeket a film második felére (főleg ott ahol már pörög a történet) teljes mértékbe kijavítják! Tetszett a zenei aláfestések a filmben, sajnos mostanra már egyre kevesebb film használja ezt az "eljárást"! Akik vevők a 80-as évek thrillereire, azok nyugodtan tehetnek vele egy próbát, mert hangulata van és néhol akár még félelmetes is tud lenni (egy kicsit)!