Közösség

Vélemény:

67 Hunyadi (A holló felemelkedése)

(2025)

Milyen Hunyadi filmet lehetett volna készíteni?

Editor   2025.12.06 15:27
1

Megtekintve ezt a sorozatot, nagyon elgondolkodtam azon, hogy én milyen filmet is készítenék Hunyadi János életéről, akinek életútját jól ismerem, mint ahogyan azt a történelmi korszakot is, melyben élt. Az biztos, hogy nem emeltem volna ki, hogy hányszor és kikkel bújt ágyba, mint ahogyan Barankovics Mara irreleváns kalandjait is kihagytam volna az egészből. Ugyanakkor bemutattam volna hosszú útját az ország élére és azt a rendületlen elszántságot, amivel képezte magát gyerekkorától, különböző nagy harcosok és hírneves hadvezérek főúri udvaraiban. Mindezeken túl kiemeltem volna vezetői képességeit is, hiszen a korszakban egyedülálló módon tízezreket tudott mozgósítani és csatába hívni anélkül, hogy uralkodói hatalommal bírt volna. Mindezen céloknak megfelelve olyan főszereplőt választottam volna, aki nem egy kigyúrt macsó és lepedőbajnok, hanem vezetésre termett, parancsoló kisugárzású hazafi és nagy harcos. Nem egy loboncos hajú vadembert, hanem egy markáns megjelenésű, de rendezett külsejű vitézt, aki nemcsak nevében, de lelkében is nemes. Az én Hunyadi-filmem a hősiességről szólt volna, a nagy győzelmekről és az összefogás erejéről.