2023.01.19 10:49 MULTIMÉDIA Olvasottság: 176x
1

Nagyszerű

Mivel teljesen pártmentes vagyok, ügyenként írok felemelőt és lesújtót bárkiről, és nem vagyok szokványos magyar, azaz nem vagyok öngyűlölő, alattvaló típus, aki sorban áll, ha rosszat kell mondani és tagadja az értéket, ha az magyar.







Nagyszerű

Két részt néztem végig tegnap a most 3 éves lett fiammal, aki életében először érdeklődött történelmi dokufilm iránt. Lenyűgözve nézte, a gondolatait megosztotta velem, valamint kérdezett. Sosem láttam eddig ilyet történelmi film kapcsán.







De nem ez befolyásolt, és az IMDb-n 10 pontot adtam, itt 4 csillagot.







Hogy a Fidesz felől érkezik ilyen film, megszokott. Ha Gyurcsány készítette volna, le volnék nyűgözve és örök időkre sokat nőtt volna a szememben, mert azt jelentené, mégis csak van benne valami hazafias, nemzeti, nem csak annak idején a Szovjetunió követése, ma Amerika követése, mindegy, csak megszálló legyen és mindegy, csak a magyar alattvaló legyen. De hát nem tudtam feljebb értékelni a filmet, mert nem Gyurcsány készítette, és nem is várható, hogy ha lesz tőlük valaha bármi, akkor ne az LMBTQ-ról, a fehértől eltérő bőrszín dicsőítéséről, az USA vagy a CNN magasztalásáról szólna.







Ez a film - bárki, bármit ír, látom a többi európai film költségvetését is - kevés pénzből készült; azt vártam volna, hogy nem 1, hanem 10 milliárdba kerül. Mert egy ilyen filmre ennyit lazán el szoktak költeni/ellopni nyugaton, ugyanilyen minőségért.







Magasztos, hogy magyar történelmi személyekről szól, igényes helyszínek, berendezés, előadásmód. Nagyon informatív és nem kapkod, van az embernek ideje arra, hogy végiggondolja az elhangzottakat.







Az, hogy az IMDb-n 1,1 a minősítése, azt jelenti, hogy magyarok minősítették. Ha a világ is látta volna, kizárt, hogy a Világtörténelem egyik legrosszabb filmjeként sorolják be. Kizárt! Egy magyargyűlölő trollkurzus lepte el az IMDb-t, úgy lett 1,1, de akinek ez a magyarázat nem tetszik, az nézzen tőkörbe és megláthatja egy olyan öngyűlölő és ön-sorsrontó nemzet arcképét, aki azért értékelt magas szintű értéket 1-esre, mert magyar. Egy angol, dán, amerikai, szuahéli stb. soha az életben nem értékelte volna ezt a filmet 1-esre. Nem szaporítom a szót; beszélgetős műsort is tervbe vettünk a filmről.

39 Aranybulla  (2022)

dokumentum | dráma | történelmi

II. András király trónra kerülése kalandosnak bizonyult, majd munkához látott, hogy az ország ellenségeivel szemben döntő lépéseket tegyen. 1222-ben törvénycsomagot fogadott... több»

1