39% 141 szavazat
Aranybulla

Aranybulla

Aranybulla
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
30
Szereplők (30)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Lejátszás
pj19  

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

FILMINFÓ

II. András király trónra kerülése kalandosnak bizonyult, majd munkához látott, hogy az ország ellenségeivel szemben döntő lépéseket tegyen. 1222-ben törvénycsomagot fogadott el, ami megváltoztatta a gazdaságpolitikát, és egyedülálló dokumentumként vonult be Európa… Több


Forgatókönyvíró: Kis-Szabó Márk, Béla Trux
Ország: Magyarország
Premier: 2022.12.25. | Filmio (2023.03.09.)
 
2023.11.08 Hljartal

legújabb vélemény

A kontraszelekció diadala

Amit egy filmben el lehet rontani, az a stábnak sikerült is. Történelmileg hiteltelen, látványban steril, forgatókönyvileg – egy középiskolás – dráma szakkör szintjét sem biztos, hogy megüti, rendezői színészvezetés mintha nem volna... és mintha színészek sem nagyon. Egy sorozat melyet tényleg „leesett állal” néztem. De csak amíg bírtam. Ezzel együtt megnézésre javaslom. Már csak okulás végett.

0
 
2022.12.29 Emmersson Nézhetetlen

Hitvány

Nem lehet elmenni a túlárazott - egymilliárd pluszos - költségvetéssel aránytalan megvalósításon túl azon, hogy ez ismét (lásd: ElXurtuk) egy gagyi propagandafilm. Mi magyarok vagyunk az egyetlen számottevő tényező Európában, a külső veszedelmet (összekacsint: migránsok, ééérteeed?!) kizárólag mi tartóztathatjuk fel. Se nem játékfilm, se nem dokumentum, de még ismeretterjesztőnek is gyenge. Egy ócska hibrid, amelyben elfolyt a közpénz.

2
 
2022.12.31 kabel

Két csillag, a korhű kosztümök és helyszínek miatt

De minden más annyira a dilettantizmust sugározza magából, hogy a sorozat minden percében szekunder szégyenérzetem volt. Hogy tud több mint egymilliárd forint ilyen amatőr munkát eredményezni? Az Aranybulla kerete a narráció, ami nagyjából rendben is... Teljes kritika

1
 
2023.01.10 Bafam Nézhetetlen

Untam magam alatta, elégé erőltetett, így nekem ez a film nem tetszett

Vártam, hogy történjen végre valami, valami váratlan, valami egyedi, ami a miénk esetleg, valami hungarikum, de nem történt az ég egy adta világon semmi. Így nekem ez a film nem tetszett.

0
 
2023.01.14 pj19

Egy ócska propagandafilm. A NER tipikus példája, hogyan kell elszórni a közpénzt a semmire. Bár a jelmezek jók. Ez egész sorozat valahogy nem állt össze. Szégyen. Rákay Kálmán egy ócska NER filmet készített, szórta el szanaszét két marékra az emberek pénzét. Gratulálok hozzá.

1