Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
36%

Aranybulla (2022)

Aranybulla
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
metal84   2023. 01. 29.

legújabb vélemény

0

Szényen, hogy ennyi szolga lelkű magyartalan van. Ez a filmsorozat nem 1-es, hanem egy 10-es skálán egy jó 6-os.

 
Emmersson Nézhetetlen  2022. 12. 29.

2
Hitvány

Nem lehet elmenni a túlárazott - egymilliárd pluszos - költségvetéssel aránytalan megvalósításon túl azon, hogy ez ismét (lásd: ElXurtuk) egy gagyi propagandafilm. Mi magyarok vagyunk az egyetlen számottevő tényező Európában, a külső veszedelmet (összekacsint: migránsok, ééérteeed?!) kizárólag mi tartóztathatjuk fel. Se nem játékfilm, se nem dokumentum, de még ismeretterjesztőnek is gyenge. Egy ócska hibrid, amelyben elfolyt a közpénz.

 
kabel   2022. 12. 31.

1
Két csillag, a korhű kosztümök és helyszínek miatt

De minden más annyira a dilettantizmust sugározza magából, hogy a sorozat minden percében szekunder szégyenérzetem volt. Hogy tud több mint egymilliárd forint ilyen amatőr munkát eredményezni? Az Aranybulla kerete a narráció, ami nagyjából rendben is... teljes kritika»

 
pj19   2023. 01. 14.

1

Egy ócska propagandafilm. A NER tipikus példája, hogyan kell elszórni a közpénzt a semmire. Bár a jelmezek jók. Ez egész sorozat valahogy nem állt össze. Szégyen. Rákay Kálmán egy ócska NER filmet készített, szórta el szanaszét két marékra az emberek pénzét. Gratulálok hozzá.

 
Robinson76   2023. 01. 13.

0
Az arany(ozott) öszvér

Sokat gondolkodtam azon, mennyire legyek irgalmas, végül egy kegyelem kettes mellett döntöttem. A filmes megvalósítás néhol jó, néhol közepes, de leginkább még annál is gyengébb. A dokumentumfilmes felütéskor a megszólaltatott szakértők igyekeznek pontosan bemutatni a korszakot, de a narráció ezzel többször teljesen ellentétes, és a szakértők bevágásánál sokszor éreztem azt, hogy megtöri a sorozat lendületét, vagy épp nem oda illő. Ez így se nem akciódús sorozat, se nem szakértőkkel megtámogatott dokumentumsorozat, hanem összességében olyan öszvér megoldásnak tűnik. A felvételek és a vágás leginkább a History Channel dokuszériáival állítható párhuzamba, semmint egy komolyabb gigaprodukcióval. Az operatőri munka helyenként egészen korrekt lenne, csak időnként túlzásba vitték a sötét szűrős felvételeket, amik ezáltal agyonnyomják a képeket. A jelmezek sajnos nem a legautentikusabbak, a forgatókönyv hanyagul megírt. és a rendezéssel is akadtak problémáim, így nem csoda, ha végül – bár ne kellett volna – lefelé kerekítettem.

 
MULTIMÉDIA   2023. 01. 19.

1
Nagyszerű

Mivel teljesen pártmentes vagyok, ügyenként írok felemelőt és lesújtót bárkiről, és nem vagyok szokványos magyar, azaz nem vagyok öngyűlölő, alattvaló típus, aki sorban áll, ha rosszat kell mondani és tagadja az értéket, ha az magyar. Két részt nézt... teljes kritika»

 
Bafam Nézhetetlen  2023. 01. 10.

0
Untam magam alatta, elégé erőltetett, így nekem ez a film nem tetszett

Vártam, hogy történjen végre valami, valami váratlan, valami egyedi, ami a miénk esetleg, valami hungarikum, de nem történt az ég egy adta világon semmi. Így nekem ez a film nem tetszett.