Közösség

Vélemény:

84 Ahol a folyami rákok énekelnek

(2022)

Sokrétegű dráma (95%)

The Wolf   2026.01.31 21:22
1

Delia Owens fantasztikus regényéből Olivia Newman rendezett különleges filmet, Daisy Edgar-Jones főszereplésével. Többrétegű film, rengeteg mondanivalóval. Az egyik cselekményszál egy gyilkossági ügyet tár fel, a második egy mocsárban élő, majd magára hagyott kislány felcseperedését mutatja be, a harmadik pedig egy fiatal nő párválasztási gondjaival foglalkozik. Aztán a három szál összefut, és a néző azon kapja magát, hogy elvarázsolja az egész. Én legalábbis így voltam vele a film 125 perce alatt. Hol nevettem, hol könnyeztem, hol pedig elmerültem a gondolatokban, amelyeket a történet keltett bennem. Vannak emberek, akik introvertáltak (én is közéjük tartozom), és vannak olyanok is, akik különleges kapcsolatot alakítanak ki a természettel. A két csoport metszéspontjába tartoznak az olyanok, mint a filmbeli Kya (Daisy Edgar-Jones). A mocsárvilág különleges élőlényeinek rabja, és közben befelé forduló személyiség is. Nem megyek bele a film történetének részletesebb elemzésébe, de kijelentem: ez bizony egy ötcsillagos film, bár csak keveseknek való.