2023.05.20 10:50 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 725x
6

Semmi, ami érdekes lenne egy pillanatra is!

Jennifer Lopez egy teljesen átlagos nő, és egyben színésznő is....

Állítólag hisztis, és kissé paranoid skizofréniás, most éppen Affleck barátunkat nyüstöli....

Semmi, ami érdekes lenne egy pillanatra is!

Énekesként sem extra, és valahogy mégis trutyivúd a keblén cicilteti már elég régóta!

Anya!

Mi a fene ez?

Az Anya története mocskosul egyszerű, ebből pedig nem is nagyon akar titkot csinálni....

Van egy nő, akinek nevét nem tudjuk meg( minek is? ) (Jennifer Lopez), akire két gazfickó is feni a fogát, ő viszont az FBI nevű szervezetnél próbál védelmet találni.

Az első jelenetben egy meghallgatás kellős közepébe csöppenünk, amiből viszont leginkább az derül ki, hogy ennek a nőnek semmilyen külső védelemre nincsen szüksége, ugyanis pár perc elteltével máris rájuk törik az autót, három ügynökből kettő meghal, a harmadikat ő maga menti meg.

Hihetetlen!

Eközben már kiderült számunkra, hogy a nő terhes, az akciót azonban szerencsésen túlélik mindketten.

Az újszülöttet később egy idegen családhoz viszik, mondván, hogy nem akarja az FBI, hogy veszélyben legyen, a Lopez alakította karakter pedig elvonul a világtól, évi egyetlen információt várva szeretett lányáról....

Tizenkét év múlva pedig kiderül, hogy a játéknak nincsen vége, a gazemberek ugyanúgy élnek és virulnak, fenve a fogukat csini-bini hősnőnkre és lázadó tinédzser lányára.

Nincs hát más választás, fel kell venni újra a kesztyűt és rendet tenni. Magyarul mindenkit kiiktatni, aki éppen arra jár....

A filmet nézve nem tudtam nem arra gondolni, hogy bár sokkal jobb lett, mintha nézhetetlen lett volna....

Av mozi néha működik, mert Lopez azért apait-, de leginkább Anyait belead a szerepbe és a maximális elhivatottságot érezni, viszont a film szerkezete, a cselekmény folyása ezt kevésbé tudja megtámogatni.....

Az első felében még inkább az akciójelenetekre összpontosítunk, majd ezt az Anya-lánya szálat (a lány szerepében Lucy Paez) érdemben egy nagyobb lélegzetvételnyi szünetben próbálja fel- és érdekes módon megoldani.

Ez viszont nem tűnik elegendőnek, nagyon kevés, mert csak unalmas frázisokat és néhány kevésbé ihletett megoldást kapunk, amit egy hosszúra nyúlt tréning-szcénával próbál a rendező béna módon megtoldani (amelyben a kislány végre megtanulja, hogyan kell célba lőni, hideggel, állattal bánni és telefon nélkül egyáltalán létezni).

Az azt megelőző jelenetek stílusával nincsen teljesen összhangban ez a szegmens, a két szereplő közti kémia pedig szinte nem is létezik!

Kifejezetten kellemetlen és béna volt az is, hogy a film első felében felbukkanó mellékszereplőket, akik kifejezetten fontosabbnak tűntek papíron, teljesen elfelejtettem a vége-felé (ilyen az FBI ügynököt megformáló Omari Hardwick is), ahogyan a mellékes gonosztevőnek beállított Gael Garcia Bernal is a feledés homályába merült.

De legalább a táj gyönyörű, bensőséges, és nagyon havas, ami jól mutat a képernyőn.....

Az akciók legalább igen korrektül levezényeltek, például üldözés gyalog, motorral, autóval, némi-nemű közelharc, emberek hullanak el sokszor meglehetősen csúnya módon....

A koreográfia többnyire jól kivehető, Lopez mozdulatai profik és rutinosnak hatnak.

A finálé hómotoros csihipuhija is nézhető, de maximum ennyi!

Ami oké, hogy érezhetően törekedtek a változatosságra és a korhatár-besorolást sem szégyellték, ha kellett, akkor fröccsent a vér..( persze módjával )

Viszont mindennek ellenére sem érzem azt, hogy túl mély nyomot hagyna bennem a film.

Sőt, gyorsan lejegyzem, mert már nemsokára a címére sem fogok emlékezni!

A két órás játékidő rengeteg, olykor hiányoltam a nagyobb ötleteket, ( egyáltalán az ötleteket ) a feszességet (ami az első harmadban még jelen volt), több akciót és azt, hogy a kliséket jobban hAnyagolják.....

Joseph Fiennes például egy az egyben úgy néz ki, mintha egy CGI által generált sokadrangú gonosztevő lenne (még égési sebhely is van a fél arcán), de a film nem tud vele mit kezdeni (vagy nem is akar), csak azért van, hogy néha fenyegetően halk tónusban megígérje, hogy az Anya meg fog halni. Ugyanennyire leesik a képernyőről Paul Raci karaktere, aki a főszereplő egykori sokat látott ex-kollegáját hivatott megformálni, akinek sok hasznát már nem veszi a harcban, de rettenetesen hűséges és mindenben segít.....

Összességében egy unalmas, klisés, de laza esti akciófilmnek éppen megteszi, sőt, Jennifer Lopez rajongói örülni fognak, hogy picit kedvencük is beszállt a középkorúak akcióklubjába (amit Liam Neeson indított az Elrabolva első részével), akik pedig kétkedve fogadják filmjeit, megértem őket, hiszen Lopez mami nem való ide....( szerintem sem )

Manapság elég, ha néha megrángatja Ben Affleck...

bajszát!

Házi kekszet majszolok kedvenc fotelemből, és nagyon finom!

A mozi gyenge két csillag! Egy Lopez maminak, egy a havas tájnak!


62 Anya  (2023)

akció | thriller

Miközben veszélyes támadói elől menekül, egy bérgyilkosnő előbújik rejtekhelyéről, hogy megvédje lányát, akit korábban elhagyott. több»

6