Közösség

Vélemény:

83 Mindannyian halottak vagyunk

(2022)

Magával ragad minden infantilizmusa ellenére is

Baracus őrmester   2025.07.15 18:00
0

Bevallom, engem teljesen lekötött, és bár nem hittem volna, komolyan izgultam rajta, és szurkoltam a koreai diákoknak. Megvett ez a dolog, és mellesleg sokat megtudtam Dél-Koreáról is. Az alapötlet sem rossz: adott egy járvány, mely villámgyorsan terjed a dél-koreai Hyosan városában, mert egy biológia tanár egy halálos kórokozót szabadít fel, mely zombivá tesz mindenkit. A középpontban egy középiskola áll, ahol egy csapat diák sorsát követhetjük nyomon részről részre. Menekülni próbálnak, majd meghúzni magukat, bujkálnak, vitatkoznak, és közben megjelenik minden archetípus, mely a kamaszoknál csak előfordul: vagány, félős, anyuka kisfia, bevállalós, hősies stb. Ha az ember belekezd, akkor néhány rész után rákattan a sorozatra, velem legalábbis ez történt. Így nem bántam meg, hogy szinte egy húzásra végigdaráltam az első évadot. Az viszont sajnos mindvégig idegesítő marad, hogy mennyire gyermeteg minden karakter, és mennyire infantilisak a szereplők (még ha 17-18 évesekről is van szó). Értékelésem így is négy csillag.