Közösség

Vélemény:

52 Renfield

(2023)

Komolytalan vérszívás

Tonyka   2023.07.09 21:58
0

Minden esetben plusz ponttal indítanak nálam a vámpíros történetek. Itt jegyezném meg, bárcsak láttam volna az elmúlt években valami komolyt a témában! A Morbius csúfosan leszerepelt. Ha jól emlékszem, az utolsó emlékezetes darab, amit láttam, az a 2007-es A sötétség 30 napja volt. Úgy látszik, mostanság inkább humorosan szeretnék tálalni ezt a témát, a 2022-es Nappali műszak is ugyanezt a trendet erősíti. A Renfieldet Cage miatt vártam, de valahogy csalódás volt. Nem igazán tudtam eldönteni, hogy a szerepe volt szándékosan ripacs jellegű, vagy ő játszott rá túlzottan. A komolyság nem volt szempont, de túl viccesnek sem sikerült lenni. Így megmaradt az egész a kettő közt. Néhány tocsogós jelentről a Hullajó jutott eszembe, csak hát ez közel sem annyira szórakoztató. Belezés, vérben úszás van gazdagon, igaz, több esetben nem túl acélos CGI formájában. Renfield karaktere és lelki vívódása hoz némi érdekességet. Rebecca karaktere inkább idegesített, mint egy mérges kis hörcsög, úgy festett, és ettől nem igazán tudtam szabadulni. Egynek elment, de semmi extra, soha többé nem fogom leporolni, amolyan gyorsan felejtendő darab.