2022.11.30 23:22 erahurka Olvasottság: 293x
3

Hull a véres vörös hó, jöjj el kedves Télapó!

Minden ami a John Wick széria és hasonszőrű másolatai lenni szeretnének, csak ezerszer jobban és sokkal véresebben.

Lehet vádolni azzal, hogy ezer helyről lopkod össze ötleteket (Die Hard, Home Alone, The Righteous Gemstones, Bad Santa; a teljesség igénye nélkül), de olyan széles skálán teszi, valamint olyan hatékonyan és szórakoztatóan gyúrja egybe őket, hogy egyszerűen nem lehet rá haragudni, csak visítva röhögni, ahogy Harbour egy korcsolyával fejezi le az ellent.

Hull a véres vörös hó, jöjj el kedves Télapó!

Ha már az előbb megemlítettem az HBO jelenleg futó McBride sorozatát: komolyan meglepődtem, hogy az ausztrál író/rendező/színész nem vett részt semmilyen szinten a forgatásban, mert sokszor pont az a prosztó humor itatja át, ami őt jellemzi. Az elején, amikor még nem szabadult el a pokol, azon agyaltam, hogy megnézném Danny McBride-dal a főszerepben ezt a karaktert, de nem vagyok benne biztos, hogy az akciójeleneteket le tudta volna hozni. Edi Patterson is full Judy Gemstone üzemmódban tolja végig a filmet, öröm volt vásznon nézni ezt a beteg humort.

Amikor viszont érzelmeket próbál közvetíteni, megbicsaklik a recept. Egyrészt picit leül abban a néhány jelenetben, másrészt tudathasadásos érzetet kelt, hiszen egy R kategóriás akciófilmbe, ahol a Mikulás horrorokat megszégyenítő brutalitással gyilkolja halomra a túszejtőket, hogy kerülnek ezek a Hallmark-kategóriás, ezerszer látott karácsonyi panelek? Vagy pont paródia akart lenni, hogy a vérengzést leszámítva ez amúgy csak egy újabb „higgyetek a Télapóban” film, amiből naponta legalább ötöt leadnak december közepétől az RTL Klubon?

Szinkronnal vetítették sajnos, és nem is lesz felirattal, ami elég szomorú. A fordítással nem volt problémám, tetszettek a szóviccek (bár egy kicsit visszavehettek volna belőlük), de azért jobb lett volna angol hanggal nézni, kíváncsi lettem volna néhány beszólásra eredeti nyelven.

78 Vérapó  (2022)

akció | krimi | thriller | vígjáték

SkyShowtime (2023.07.07.)

Amikor szenteste egy csapat zsoldos betör egy gazdag család birtokára, és túszul ejti minyannyiukat, egy váratlan ellenféllel találják szembe magukat. A Télapó ugyanis a házban... több»

3