Jókat szoktam kuncogni a műkedvelő kritikusokon, akik először végigolvassák a hivatásosok írásait egy filmmel kapcsolatban, hogy tudják az irányt, majd ideteszik ugyanazt sajátként eladva, hogy tudjuk, ők is a profi módon helyén kezelik a látottakat. Ezzel csak az a baj, hogy aki ismeri a szakmát tudja, tisztában van a szakkritikus réteg észjárásával, ami soha nem korrelált a nézői véleményekkel, a fordított arányosság elvét követik: minél inkább jól fogad egy munkát a közönség, annál erősebben keresik a lehúzási momentumokat, amikben bele lehet kötni. Ez legyen az ő gondjuk, ha jól érzik magukat a Parnasszus melletti akolban, én bizonyosan nem veszem el a kedvüket ettől a sznobista létezéstől, de utcáról beeső véleményezőknek ez azért annyira nem áll jól...
A film nézhető, akciódús, leköti a nézőt, csavaros, meglepetésekkel teli, kellemes időtöltés. Ha kétszer ilyen hosszú lenne, nagyobb költségvetéssel, és Nolan lenne ideírva rendezőnek, be is vennénk. Sok áthallás van hasonló filmek ötleteiből, de ugye Rodriguez mozit nézünk, és úgy érzem, ahhoz képest egészen jó műsort raktak össze, ami nem érdemli meg a fanyalgást.
Jókat szoktam kuncogni a műkedvelő kritikusokon, akik először végigolvassák a hivatásosok írásait egy filmmel kapcsolatban, hogy tudják az irányt, majd ideteszik ugyanazt sajátként eladva, hogy tudjuk, ők is a profi módon helyén kezelik a látottakat. Ezzel csak az a baj, hogy aki ismeri a szakmát tudja, tisztában van a szakkritikus réteg észjárásával, ami soha nem korrelált a nézői véleményekkel, a fordított arányosság elvét követik: minél inkább jól fogad egy munkát a közönség, annál erősebben keresik a lehúzási momentumokat, amikben bele lehet kötni. Ez legyen az ő gondjuk, ha jól érzik magukat a Parnasszus melletti akolban, én bizonyosan nem veszem el a kedvüket ettől a sznobista létezéstől, de utcáról beeső véleményezőknek ez azért annyira nem áll jól... A film nézhető, akciódús, leköti a nézőt, csavaros, meglepetésekkel teli, kellemes időtöltés. Ha kétszer ilyen hosszú lenne, nagyobb költségvetéssel, és Nolan lenne ideírva rendezőnek, be is vennénk. Sok áthallás van hasonló filmek ötleteiből, de ugye Rodriguez mozit nézünk, és úgy érzem, ahhoz képest egészen jó műsort raktak össze, ami nem érdemli meg a fanyalgást.