Közösség

Vélemény:

64 Vészjelzés

(2024)

10/7

Jocpappa   2024.08.24 16:52
1

Spoiler nélkül nehéz bármit mondani róla, de megterhelő volt nézni (főleg a születésnapomon). A jobb thrillerek közé tartozik, de a rendezés ügyetlen ahhoz, hogy kiemelkedő legyen. Túl hosszú, túl sokat időzik apróságokon, nem igazán tud kellő feszültséget teremteni. A casting véleményem szerint borzalmas, nehéz a karakterekkel szimpatizálni vagy azonosulni, de ez lehet, hogy csak nálam van így. A hangok és a vágások viszont nagyon profik, illetve 1-2 poénon hangosan felnevettem, ezek baromi jó feszültségoldó pillanatok voltak. Olyanok, amikor kínjában a helyzet abszurditásán nevet a néző. 6-7 pont között vacilláltam sokáig, egyik pontszámot sem érdemli meg igazán. Nem szeretek fél pontot adni, így inkább jobbra értékeltem. A mozi után jó kis társadalmi filozofálgatásba kezdtünk a film kapcsán a feleségemmel. Nem számítottam rá, hogy ki fogja ezt váltani egy látszólag bugyuta film, de van mélysége és üzenete, bár morálisan megkérdőjelezhető. Az utána következő beszélgetés miatt érte meg igazán megnézni.