Közösség

Vélemény:

77 Gran Turismo

(2023)

Izgalmas autóversenyzős, de a kapcsolatokról is szól

Harper   2023.08.17 09:39
1

A Gran Turismo egy látványos autóversenyzős film, de közben erősen a kapcsolatokról is szól. Engem az az utóbbi szál fogott meg leginkább. Neill Blomkamp (az Elysium és a District 9 rendezője) ugyanis ezúttal nemcsak a látványra ment rá, hanem adni akart egy kis szellemi „útravalót” és tanulságot is, noha valós történetből dolgozott, így maga az élet írta azt a bizonyos tanulságot. Az pedig így szól: „ha nagyon akarsz valamit, harcolj érte, és soha ne add fel.” Mint a történetben az a walesi srác, Jann (Archie Madekwe), aki egyszerű kis vidéki átlaggamerből lett autóversenyző a való világban. Adódott egy lehetőség, és ő megragadta. A főszerepre egy 196 centis 28 éves fickót választottak, meglepve kicsit a rajongókat (nem tudom, az igazi Jann is két méteres lett volna), de nagyon jól játszik. A film igazi alakja azonban: David Harbour, aki szerintem zseniálisat alakít. Egyértelműen élvezi a filmet, és szívből csinálja végig a forgatási jeleneteket (erről nyilatkozott is a médiában). Nagyon jók a belső kamerás felvételek, és láthatunk híres versenypályákat is, mint a franciaországi Le Mans pályát. Nekem tetszett ez a film. Értékelésem: 75-80%.