Közösség

Vélemény:

82 Daredevil: Újjászületés

(2025)

Daredevil: Újjászületés

Gika   2025.04.17 12:20
0

Nagyon vártam, kedvencem volt a Netflixes széria. Bár élveztem ezt is, nem érte el annak a színvonalát. Összhangban van a dráma és akció mennyisége, jó a történet, de valahogy kicsit olyan, hogy ebbe is belekapok, abba is belekapok. Hiányoltam az új szereplők jellemének kibontását, nem igazán ismertük meg őket, hátterüket, nem sikerült közel kerülni hozzájuk. Míg az eredeti sorozatnál ez nagyon jól fel lett vezetve, a negatív és pozitív karakterekbe is beleláthattunk, sorsukba, életükbe, mitől váltak olyanná, amilyenek. Ez itt teljesen hiányzott, nem igazán tudtam őket ismerősként köszönteni a történet előrehaladtával sem, hiszen nem kaptunk jellemrajzot róluk, csak felszínesen. Matt és új szerelmének bemutatása is csak felületes, nem is igazán éreztem a kémiát közöttük, ellentétben akár Elektrával, akár Karennel való kapcsolatában. A teljes széria egészére rátekintve is kicsit ezt érzem, valahol elveszett a mélysége. Persze ez betudható annak is, hogy csak kilenc részt láttunk, és a következő évad majd pótolja ezt a hiányérzetet. Az utolsó rész brutalitása nekem már kicsit hatásvadász volt, bár ennek megvolt az oka, tudom. Érzékeltetni azt, hogy egy ember nehezen változik, még ha akar is, és nem kell sok ahhoz, hogy visszatérjen a kegyetlen alaptermészetéhez. Ennek ellenére biztosan meg fogom nézni a következő évadot is, mert izgalmakban nem volt hiány, a befejezés is hívogat tovább, szóval kíváncsian várom a folytatást.