Közösség

Vélemény:

76 Monte Cristo grófja

(2024)

Grófok grófja

Yosihiro   2025.04.07 11:12
0

Láttam a régebbi feldolgozásokat, és olvastam is. Igazából ez egy új megközelítése ennek a műnek. Remek mozi, és ugyan a hosszúra nyújtott játékidő sem veszi el az ember kedvét, hogy ne várná már a végét. Leköti a figyelmet a táj, a szépség, a korabeli kosztümök, és ott van mellette a tartalmi, értelmi hozzáadás. Az emberi jellemvonások tárháza, ahol érezhetünk szerelmet, bosszút, haragot; talán ezek a legfőbb jellemzők. Nem éreztem sehol visszaesést a filmben, nagyon kiegyensúlyozott, jól érthető. Talán a zene az, ami nekem pluszban hiányzott, de nem számottevő. Igen, meglepődtem a szereposztáson, és azt kell mondjam, remek karaktereket hoztak össze, akik nagyon jól teljesítettek, hiszen annyi pozitívumot tudtak adni a filmhez, hogy nálam ez biztosan díjat nyert. Így nem véletlen az osztályzatom, ami öt csillag, és a klasszikusok közé helyezem el ezt a filmet, amit bármikor és bármennyiszer meg tudok nézni. Csak ajánlani tudom, remek film, minden ízében igazi mozi, kaland, szerelem. Ami a legfontosabb: boldog befejezés, jó érzéssel zárják a filmet, ami manapság nem jellemző. Üdv, Yosi