Az Így neveld a sárkányod 2025-ös, élőszereplős változata nagy izgalmakat váltott ki bennem, nem tudtam, hogy csalódni fogok-e benne, hogy vissza tudja-e adni az érzelmi mélységet és a varázslatot úgy, mint az elődje. A sárkányok nagyon élethűek, Fogatlan (a kedvencem) egyszerre tűnik egy csodálatos, misztikus lénynek, majd egy morcos, nagyra nőtt kiscicának. A repülős jelenetek sokszor lélegzetelállítóak, izgalmasak voltak. Sokszor találtam a filmet sötétnek, komolyabbnak, hiányzott a könnyedség, de mégis voltak pillanatok, amikor pár másodpercre elfelejtettem, hogy felnőttem, és megint csak egy kislány voltam, aki úgy megsimogatna egy sárkányt. Más, mint amit ismertem, szerettem, amihez kötődtem. De nem üres és nem lelketlen, csak egy új próbálkozás, egy másik látásmód.
És ha elfogadom, hogy ez nem pótolni akarja az eredetit, csak új formába önti, akkor tudom élvezni. Nem lesz ugyanaz, de ha nyitott szívvel ülsz be a filmre, lehetnek olyan pillanatok, amikor újra elhiszed, hogy a sárkányok valahol még léteznek. Összességében nem volt rossz, csak más.
Az Így neveld a sárkányod 2025-ös, élőszereplős változata nagy izgalmakat váltott ki bennem, nem tudtam, hogy csalódni fogok-e benne, hogy vissza tudja-e adni az érzelmi mélységet és a varázslatot úgy, mint az elődje. A sárkányok nagyon élethűek, Fogatlan (a kedvencem) egyszerre tűnik egy csodálatos, misztikus lénynek, majd egy morcos, nagyra nőtt kiscicának. A repülős jelenetek sokszor lélegzetelállítóak, izgalmasak voltak. Sokszor találtam a filmet sötétnek, komolyabbnak, hiányzott a könnyedség, de mégis voltak pillanatok, amikor pár másodpercre elfelejtettem, hogy felnőttem, és megint csak egy kislány voltam, aki úgy megsimogatna egy sárkányt. Más, mint amit ismertem, szerettem, amihez kötődtem. De nem üres és nem lelketlen, csak egy új próbálkozás, egy másik látásmód. És ha elfogadom, hogy ez nem pótolni akarja az eredetit, csak új formába önti, akkor tudom élvezni. Nem lesz ugyanaz, de ha nyitott szívvel ülsz be a filmre, lehetnek olyan pillanatok, amikor újra elhiszed, hogy a sárkányok valahol még léteznek. Összességében nem volt rossz, csak más.