Közösség

Vélemény:

65 Trónok harca - Sárkányok háza - 2. évad

(2024)

Sárkányos évad

kabel   2024.08.11 19:40
0

Valószínűleg egyedül leszek ezzel a véleménnyel, de nekem a második évad talán még jobban tetszett, mint az első. Igen, voltak lassabb epizódok, vagy karakterek, akik nem kaptak elég jelenetet, de nagy általánosságban nagyon megszerettem ezeket a szereplőket, és jó volt velük ennyi időt tölteni. A jelenetek azért tetszettek igazán, mert a dialógusok hihetetlen jól voltak megírva, és tudom, ez a fajta emelkedett prózai stílus nem mindenkinek lesz ideális, de szerintem remek atmoszférát teremtett minden interakciónak. Ezen az is segített, hogy a sorozat helyszínei, kosztümjei és világítása jobb, mint bármilyen hasonló fantasy széria, sőt, igazából bármilyen történelmi széria. A karakter dilemmák a beszélgetős jelenetekben mindenképp a sorozat legjobbjai. Sőt, én preferáltam volna, ha még pár karakter találkozna vagy interaktált volna. Pl. Helaena és Aegon, vagy Aemond és a többi Green, vagy akár a Rhaenyra gyerekei a többi házzal. Szóval engem nem zavart a lassú évad, mert érdekelt a karakterek belső és külső világa, és szívesen lébecoltam velük. Erre csak hab a tortán a harcok és a sárkányok.