Mondjuk 26-27 évesek a főbb karakterek és szereplők. Nem épp tinik. Jobb lenne 60 évesekkel a sztori?
Nem, ezen a sztorin a 60 évesek sem javítottak volna. Csak úgy zárójelben, a film melyik szakaszában utalnak a karakterek korára?
Azért ez nem atomfizika, öreg. Rákeresel a színészekre, és ott van mindről, hogy hány éves. Segítek picit:
David Jonsson: 30
Cailee Spaeny: 26
Archie Renaux: 26
Aileen Wu: 25
Spike Fearn: 24
Isabela Merced: 23
Ők az a hat fiatal, akik behatolnak az űrállomásra az Alienek közé. Nem éppen tinikorúak.
A karakterek kora nem ugyanaz, mint az őket játszó színészek kora, sőt a legritkább esetben egyezik meg. (Lásd pl. Amerikai pite és hasonló filmek, vagy ellenkező előjellel amikor az 50+-os JLO 30-as menyasszonyt játszik.)
„Mondjuk 26-27 évesek a főbb karakterek és szereplők”. Ez ugye tőled idézet.
Azért a szövegértés és az értelmes fogalmazás „nem atomfizika, öreg”. (Csak hogy én is picit arrogáns és lekezelő legyek veled, ha már te ilyen stílusban kommunikálsz.) Kis gyakorlással hidd el, hamar bele fogsz jönni.
Sok sikert hozzá, és minden jót.
Az „öreg” jelző vicc akart lenni, mert hogy a korról vitázunk. Nem akartam lekezelő lenni. Az atomfizika számomra a legbonyolultabb dolog, azért írtam azt. Ami a vitatémát illeti: a filmben zavart téged a szereplők fiatalsága, és a koruk pontosan ismert. EBBEN az esetben a kettő fedi egymást. Ennyit erről.
Fede Álvarez pont a fiatalokat célozta meg, mert eddig csak felnőttek játszottak benne.
Ja, csodás. Én még valami olyat is olvastam a „mestertől”, hogy azért olyan fiatalok a karakterek, hogy a nézőknek jobban fájjon a haláluk. :D Azt mégsem mondhatta, hogy azért fiatal, noném emberkék szerepelnek, mert az összeadott gázsijuk lett volna elég egy nevesebb színész bérére.
Ahogy már fentebb is írták, tini horror az Alien univerzumban. A karakterek hiteltelenek- úgy néznek ki mint az influncerek, senki nem híheti el róluk, hogy ezek kétkezi munkások. Nem szimpatikusak, eszembe sem jutott bármelyikért is aggódni akár egy percig is. A történet szintre nulla, a készítők úgy gondolták, elég lesz ha megidézik itt-ott az első filmeket. Hát nem. A film egyetlen pozitívuma a többnyire igényes kivitelezése. Csakis emiatt nem adok rá nézhetetlent.