Közösség

Vélemény:

68 Alien: Romulus

(2024)

Emberesre sikeredett ez az új Alien...

Bafam   2024.08.22 04:36
1

Nemrég volt szerencsém látni ezt az új Alien (5) filmet a moziban a párommal. Összességében szerintem a film elég érdekes, szórakoztató, és jobb, mint az elődjei (Prometheus & Covenant). A film erős részei számomra a következők voltak: a színészi játék, az akció és némi kísértetiesség. A szereplők mindegyike fantasztikus volt, számomra személyesen David Jonsson volt a kiemelkedő. Az eredeti Alien & Aliens filmek tetszettek. És ez egy nagyszerű köztes a filmkészítéshez, egy fantasztikus tetralógiához. Viszont az én ellenpontom a történetmesélés/cselekmény lenne. Bár nem jelentős, voltak a filmnek olyan részei, amelyeket a legkevésbé sem sikerült megmagyarázni. Ráadásul úgy éreztem, még több kapcsolatot teremthettek volna a franchise többi idegen filmjével. Ha ezt a filmet újonnan néztem volna meg a korábbi Alien(ek)hez kapcsolódó filmek nélkül, akkor azt mondanám, hogy 3. A korábbi Alien-filmek egyes elemeinek keveréke, valamint az Alien: Isolation game hivatkozásai voltak benne. Időnként az ugrásszerű ijesztgetések is kissé cikinek tűntek, vagy egyszerűen nem voltak jól elhelyezve, így 4 cs.