Közösség

Vélemény:

85 F1

(2025)

Öreg róka, fiatal tacskó

Emmersson   2025.07.01 21:10
0

Sosem mozgatott meg az F1 mint verseny. Nagyjából képben voltam, tudtam, ki hol versenyez, ki a partnere, de nem ültem le a TV elé a futamok idején. Én az a bringás, sznúkeres arc vagyok... Viszont szeretem az érdekességeket, szívesen lesek be a kulisszák mögé. A műhelytitkok izgalmasak, sokszor nagyobb érdeklődéssel fordulok a háttérben zajló történések felé. Az F1 film mutatott ebből is, de inkább a versenyre fókuszált. Izgalmas volt már az elején, ahogyan az öreg róka átejti az egész rajtrácsot a színlelt bénázásával. A történet klasszikus sportfilm vonalat visz. Van jellemfejlődése a fiatalabb karakternek, amihez az idősebb nagyban hozzájárul. Brad Pitt szerepét egy korábbi versenyző ihlette. Martin Donnelly 1990-ben szenvedett balesetet, amely után sosem ült versenyautóba. Csodával határos módon túlélte a Spanyol Nagydíj időmérőjén történt ütközést, pedig a Lotus eleje eltűnt, mondhatni az autó kettészakadt. Sonny Hayes viszont újra esélyt kap, és él is vele. Megtanulja, hogyan legyen csapatjátékos, bedobja a trükkjeit, és végül persze nyer. Némi romantika is helyet kap a moziban, és feltűnik pár ismert versenyző. Nem üt nagyot a történet, de a hangulata erős. #premiervadasz