Közösség

Vélemény:

79 F1 - A film

(2025)

Adrenalin minden kanyarban

rubin   2026.01.27 13:15
0

Az F1- A film számomra igazán meglepő élmény volt, és az egyik legjobb sportfilmként maradt meg a fejemben. Már az első percekben átjött, hogy a rendező komolyan vette a Forma‑1 valóságát. A versenyjelenetek annyira hitelesek és izgalmasak, hogy szinte érezni lehetett a kormány rezdülését és a motorok dübörgését. A történet viszont nemcsak a sebességről szól. A Sonny Hayes karaktere, a visszatérő veterán, és a fiatal tehetség, Joshua Pearce közötti kapcsolat érzelmileg is erős, így nem csak a versenypályán, hanem az emberi kapcsolatok miatt is lehet izgulni. A filmnek van egy különleges ritmusa. A drámai pillanatok és a gyors, feszült versenyrészek váltogatása tökéletes egyensúlyt teremt. A látvány lenyűgöző, a kamera képes volt a tempót és a feszültséget úgy átadni, hogy az egész nézőteret átjárja. Ami nekem igazán tetszett, az az, hogy nem próbálták túlbonyolítani a történetet. Egyszerű, érthető, mégis érzelmes és izgalmas. Összességében az F1 nemcsak a Forma‑1 rajongóinak élmény, hanem bárki számára, aki szereti az adrenalint, a jól felépített karaktereket és a látványos, gyors tempójú filmeket. Nekem személy szerint nagyon tetszett, és biztos vagyok benne, hogy újranézném.