Közösség

Vélemény:

75 Fegyverek

(2025)

Fegyverek

SaSa   2025.09.12 01:07
0

Mostanában több olyan horrorfilmet láttam, ami nem feltétlenül henteléssel, kaszabolással van tele, hanem valami értelmes akar kisülni belőle. Van benne valami misztikus, valami elgondolkodtató. Ez a film is ilyen volt egész hosszan. De aztán a vége felé elkezdődött az értelmetlen visítva-rohangálás, ami elég sokat rontott a filmen. Viszont amikor a kölykök megindultak üldözni a boszorkányt, az nekem egyértelműen megidézte a nép haragját a politikusok, a hatalom ellen. Az elmúlt 5 évben tapasztalható orosz agresszió, a hazánkban történő önkényuralom építése, a végtelen lopás, sarcolás jelképe a boszorkány, és az üldöző kölykök a nép, akinek elege van a kontrollból, a sanyargatásból. Idézi ez a Thomas Mann-féle Márió és a varázslót is. Lehet, hogy semmi ilyen szándéka nem volt a készítőnek vele... de lehet, hogy igen. A rombolás és a zsarnokság felszámolása utáni épülés mind-mind benne volt ebben a filmben. Nekem. De ha nem akarsz belelátni ilyesmit, akkor is egy jobbfajta horrort láthatsz, nem a zombiáradatos, harapdálós vagy a szörnyek jönnek és megesznek... vagy 'az emberek darabolják egymást végig'-fajta film... Ennek próbál értelme lenni.