Közösség

Vélemény:

84 Fallout

(2024)

A világvége után

Robinson76   2024.06.01 14:09
0

Bevallom, soha nem játszottam a játékokkal, ezért némi előképzettség gyanánt jó néhány beharangozót és a Fallout világát ismertető fejtágítót néztem meg az egyik videómegosztón. Szóval nagyjából már tudtam, mire számíthatok, de ez a sorozat még így is minden várakozásomat felülmúlta. A történet szerint az atombombák bevetése sivárrá és kiégetté tették a földet, pusztulásba taszítva az emberiséget. A tehetősebbek a radioaktivitás és a mutánsok elől hatalmas bunkerekbe menekülve próbálnak meg túlélni. A széria 3 hőst követ felváltva: a 33-as bunkerben nevelkedett, az elején még igencsak naiv és kissé félszeg lányt, a Testvériség kiképzőtáborában felnevelkedő segédet, Maximust, és a sugárzás következtében ghoul fejvadászként, a pusztaságban tengődő egykori színészt, Coopert. Ez a három szereplős felállás egyértelműen a Jó, a Rossz és a Csúfból merít, részben megidézve annak hangulatát is. A széria egyébként ügyesen tartja egyben a több szálon futó cselekményt, és nagyon sok elemet remekül emel át a játékok univerzumának világából, ami külön dicséretes. A sorozat amúgy nagyon jól adagolja az atmoszférát is, amiben nagy szerepe van a békebeli zenék felhangzásának is. Amit még ki kell emelnem, az a szenzációs vizualitás, ami egyszerűen lenyűgöző volt. Szóval csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről a remekműről, és már most várom a folytatást, amely rengeteg lehetőséget rejt magában, melyeket remélhetőleg ki is aknáznak majd az alkotók.