Közösség

Vélemény:

62 Farkasember

Farkasember

Hupka Adrián   2025.08.26 13:28
1

Talán a kisebbség táborát erősítem, amikor azt mondom, hogy nekem tetszett. Nem egy örök klasszikus, de szerintem korrekt film. Logikusan felépítették, egy kerek történet és nincs benne sok felesleges sallang. A mai mozivilág tendenciáit figyelve nekem ennyi elég ahhoz, hogy élvezzek egy filmet. A tempója lassú, ami tényleg okozhat ellenérzéseket, de az atmoszféra és a hangulat feszült, tényleg úgy éreztem, kíváncsi vagyok, mi történik legközelebb. Kicsit bántam, hogy a farkasember elég "csicska" volt és egy sima mellkaslövés kiterítette, meg az egész vírus dolog nem smakkolt, de ez nem vett el a film élvezhetőségéből. Az anyuka néhány döntése természetesen idegesítő volt, azonban dobja rá az első követ az, aki nem csinált még marhaságokat egy horrorfilmben - a képernyők előtt mind nagyon tudjuk, mit kellene csinálni, de az adott helyzetben? Ki tudja. Mindazonáltal, ami számomra kiemelte a filmet, a perspektíva változtatása volt és az apuka fokozatos átalakulása - már-már dokumentumfilm-szerűen. Fokozatos és logikus volt ez is, én az ilyet bizony szeretem.