Közösség

Vélemény:

76 Mesterséges kegyelem

(2026)

Átlagos és közepes kegyelem inkább

Ad vitam (Arcad)   2026.06.04 12:21
0

Utánanéztem, ma Magyarországon átlag 2 év egy gyilkossági ügy kivizsgálása és bírósági szakasza az ítélethirdetésig. A filmben az AI másfél óra alatt akarja eldönteni, hogy Chris Raven rendőr (Chris Pratt) bűnös-e felesége megölésében. Szerintem ez így óriási túlzás. Ha el is jut valaha odáig az emberiség, hogy bírók és jogászok helyett az AI döntsön fontos ügyekben (például gyilkosságok kivizsgálásában), abban nem lesz sok köszönet, és ne adja az ég. A Mesterséges kegyelemben azonban kiderül minden, bár nekem kissé zavaros volt a végkifejlet. Viszont kapunk rengeteg jó akciójelenetet, üldözést és izgalmat. A legvégső csattanó, mint írtam, zavaros, így az összkép lerontódik. Az egész film kicsit emlékeztet a 2002-es Különvéleményre, csak éppen sokkal gyengébb változatban. Ott is és itt is egy jövőbeni rendőrség áll a középpontban, forradalmian új módszerekkel. Ami az értékelést illeti, nálam ez egy totál közepes dolog, bár a téma alapvetően nem lenne rossz. Három csillag tehát és 60 százalék. Akciófanoknak tetszhet.