Közösség

Vélemény:

74 Predator: Halálbolygó

(2025)

Látványos Tachtenberg filmje

Will Salas   2026.08.03 14:11
0

Elég jól elvoltam ezzel a filmmel, bár kicsit sok ikonikus dolgot döntött sárba Dan Trachtenberg. Az első, hogy a yautják (predátorok) korábban hatalmas, titokzatos és rettegett lények voltak, akiknek erejével legfeljebb az alienek érhettek csak fel. Ám a Halálbolygóban kiderül: akadnak közöttük ember méretű példányok is, mint főhősünk, Dek, aki nagyon is emberi lény hibákkal és érzésekkel. A filmbeli történet szerint Dek bizonyítani akar, ezért megy a Halálbolygóra, hiszen feleakkora, mint fajtársai, és apja is halálra szánta (csupán testvére önfeláldozásának köszönhető, hogy elmenekülhetett). A Halálbolygón a hatalmas és legyőzhetetlen Kaliskot akarja elejteni. Segítője a félbevágott cserfes droidlány, Thia (Elle Fanning). A küldetésbe beleszól a Weyland társaság is, mely inkább Dekket szeretné kiiktatni. A látványvilágra nem lehet panaszunk, és nagyon sok izgalmas jelenet is van. Az IMDb-n jelenleg 163 ezer szavazat átlagában 7,2 ponton áll, és szerintem ez kb. reális is. Ez épp 3,5 csillag, de itt sajnos nem lehet fél csillagokat beállítani, így felfelé kerekítettem.