Közösség

Vélemény:

68 Végső állomás – Vérvonalak

(2025)

Végső állomás – Vérvonalak

Kittikee   2025.07.15 14:32
0

Aki Végső állomás fan (többek között én is), azoknak kötelező ez a rész is. Ugyan ez a rész is igen szaftosra sikeredett, mint az elődjei, de elmaradt azon cselekményszál folyamatossága, amire vártam. Ez egy teljesen különálló történet, és a cím is magában rejti azt, hogy egy családfa/vérvonal "kiirtása" a lényeg... nagyjából. Nem mellesleg a főszereplő lánynak semmiféle megérzése, előrelátása nem volt, hogy kivel, mikor, hogyan és mi fog történni. Amúgy teljesen idegesítő volt a folyamatos szemkidüllesztés számomra... Csupán a nagymama "előéletét" látta folyton álmában, és slussz-passz... ő maga nem volt nagy intuíciókkal ellátott fenomén. Pedig annyira számítottam arra, amikor is anyuci begurul a kis lakókocsijával, és mikor nyílt az ajtó, reménykedtem abban, hogy az előző részekhez kapcsolódik valamelyik ex-szereplő... de sajnos öngólt rúgtam. Mindezek ellenére nekem nagyon tetszett, még ha teljesen ismeretlen halálra váró gárda is volt a szereposztás listáján. Viszont megjegyzendő: Tony Toddhoz méltó búcsú volt ez a rész, mind a filmbeli karakterként, mind az élet búcsújaként is, amit a legvégén feliratoztak is: az ő emlékének szentelik. Folytatásra biztosan számíthatunk majd valamikor, mert ez egy soha véget nem érő sorozat, ami nem pihen, mint ahogyan a kaszás sem.