Közösség

Vélemény:

86 A Hail Mary-küldetés

(2026)

Interstellar után szabadon, vagy mégsem?

Majorkas   2026.04.24 18:48
0

A Hail Mary-küldetés az egyik film, amire majdnem egy évet vártam. Aki az Interstellarhoz hasonló filmet várt, mint én, annak rossz hírem van: a 'mindmeghalunk narratíva már bevált recept, itt sem volt ez másképp, bár azt gondoljuk először, hogy ebben is a főszereplő a No.1, akit kiválasztanak és rajta múlik minden is, egyébként részben rajta múlik, de nem egyedül indul el. Kell 2 óra ahhoz, hogy eljusson a történet odáig, hogy komolyabb hangvételt kapjon, addig szerintem túl sok a humorfaktor, talán az egyetlen dolog, amibe nagyon bele lehetne kötni. Nem jelenti mindez azt, hogy nem lesz több, csak kap egy mértéket, mert több lesz a dráma, viszont azok nagyon ütősek, helyesen fogalmazva szívbe markolóak. Készüljetek fel, tele lesz érzelmi mélységekkel! A nyitójelenet nagyon realisztikusan ábrázol, nem egy sima kabinból pikk-pakk felkelős, tökéletesen kinéző ébresztést látunk, és ezt kellő mennyiségű humorral egészíti ki. Az idegen lénnyel való kapcsolatfelvétel jelenetei az Érkezés című film sokkal humorosabb és gyorsabb verziójára emlékeztetettek. Gyönyörű képi világ, különösen az űrbéli képek, amikor az aurórát látjuk. Olyan 20 percet érzek soknak a játékidőből, azonban a nem lineáris történetvezetés kárpótol érte, mert a végén megtudjuk azt is, hogyan lőtték ki a tanár urat az űrbe akarata ellenére és mi lett később a sorsa. Nem lett a kedvencem, de lehet, megnézem máskor is, bár nem olyan majdnem tökéletes, mint a Csillagok között, de megérdemli az 5 csillagot. 9/10