2025.11.24 00:17 Br623 Olvasottság: <100x
0

A menekülő ember

A menekülő ember pontosan 38 évvel az eredeti megjelenése után került a mozikba, ráadásul a regény alapján 2025-ben játszódik. Szerencsére nem tartunk ezen a szinten (még), mármint a gazdag- szegény különbségeket nézve, de azért sok mindenben fejlettebb technikát jelenít meg, mint a valóság. Kicsit zavar is, hogy azon nem változtattak, hogy a műsort a tévében adták le, és élő adásban kellett kiiktatniuk a szereplőket. Hiszen a tévének már kezd beáldozni.

Élethűbb lett volna, ha modernizálják a történetet és online, élőben minden követhető lenne, és valamilyen streaming platformon játszódna az egész. Azt érzem, hogy ez a remake inkább az eredeti film előtt tiszteleg, bár azt olvastam, hogy jobban követi a regény folyamát, mint a 87-es változat. Két jelenetet kiemelnék azért, ami elgondolkodtató volt. Az egyik, amikor az ezer éves tévéket mutatja, hogy milyen keresettek, mert azok még nem kamerázzák az embert.

A menekülő ember

A másik pedig az, amikor megkérdezi a gazdag nőtől, hogy mennyibe került a sálja, mert a gyógyszer, ami megmentené a lányát, a töredékébe kerül, neki mégsem telik rá, és a gyerek belehalhat egy egyszerű náthába, egy náthába… Sajnos a keserű valóság, hogy ma már pár perces munkával az AI segítségével észrevehetetlenül bárki szájába adnak bármilyen mondatot, a manipulált videók és képek elöntik az internetet, ezzel lázít a az embereket bármire. És a filmben is jól mutatja, hogy főleg az idősebbek azonnal elhisznek mindent, amit látnak. Igazából végig lekötött a film, vitt a lendület, sodortak magukkal az események, és kíváncsi voltam a végkifejletre. Nem unatkoztam egy másodpercig sem, ezért szerintem jó film. Glen Powellnek jól áll a szerep, elhittem, hogy ennyire dühös és képes megszökni az üldözői elől. (Külön tetszett, amikor egy szál törölközőben mászik ki az ablakon… ) A műsorvezető viszont teljesen Eddy Murphy utánzatként lépett fel, változtattam volna azért a figurán. #premiervadasz

akció | kaland | sci-fi

Stephen King először Richard Bachman álnéven publikálta A menekülő embert, amelyet az 1987-es, Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült film tett híressé. King... több»

0