Közösség

Vélemény:

70 Tériszony

(2026)

Nem annyira hatásos mint az első rész

Harper   2026.10.01 21:32
0

Az első rész (Zuhanás) 2022-ben, Scott Mann rendezésében valahogy újdonságként hatott, és mindenki felcsigázott, mert újszerű volt, hogy ennyire extrém magasságban játszódjon egy történet, és ennyire őrült legyen egy sztori. Két fiatal nő brahiból felmászik egy kaliforniai adótorony tetejére, majd fent rekednek kb. 600 méteren. Nagy sikert aratott, legalábbis az én baráti körömben nagyon sokaknak tetszett (és nekem is). Aztán jött a második rész idén, ezúttal a Spierig testvérek rendezésében és új helyszínen: egy thaiföldi sziklafalon. Ez a film azonban valahogy nem tudott lenyűgözni. Most is két fiatal nő a főszereplő, és ezúttal is őrültségre vállalkoznak: végig akarnak menni az esős évszakban egy deszkapallón, ami ezer méter magasban van egy hatalmas hegy oldalában. Persze szereznek maguknak vezetőt, de az idővel több gondot okoz, mint amennyit megold. Kevesebb az izgalom, kisebb a hihetőség, és sokkal kevésbé extrém a helyzet is, plusz a dolog újdonsága is oda már. Inkább közepesnek éreztem, így három csillagot gondolok reálisnak.