A Let Go egy válás történetét dolgozza fel, olykor meglepően autentikusan, azonban a film utolsó harmada átmegy hollywoodi klisékbe, amitől az egész sztorit egy kellemetlen utóíz lengi körül. Nem mintha az odavezető út annyira érdekes lenne, nem tudom ajánlani a filmet.
Számos 2024-es toplistában szerepet kapott, és visszafogott előzetese miatt valami emberközeli produkciót vártam, pláne miután megtudtam, hogy svéd filmről van szó. Azonban csak az derült ki, hogy nem csak amerikaiak tudnak romantikus klisékre sztorit építeni.
A korai hiteles jelenetek után a film kimondottan repetitívvé válik, az egész család folyamatosan leb*ssza valamelyik szülőt. Ugyanaz a jelenet játszódik le vagy négy-ötször, miközben a család a tini rúdtánc-showra készül. A film itt csak kissé unalmas volt, de örültem, hogy a rendező bevállalta, hogy az érzelmi katarzis egy 14 éves erotikus táncikája alatt lesz. A gond az, hogy ez nem egy olyan sztori, ami arról szól, hogy karaktereink megváltoznak vagy fejlődnek, így amikor a szülők újra összejönnek, kimondottan mesterkéltnek és erőltetettnek hatott, mintha nem merték volna a helyzet valóságát bemutatni. A sztori végül egy totál jellegtelen csavart is dob a képünkbe, ami még jobban lealacsonyította a korai jelenetek autentikusságát. Mintha valaki a Netflixnél túl komornak látta volna a filmet, és ezért újraforgatták a lezárást.
Semmi szükség sem volt erre a klisétengerre, a film sokkal jobb lett volna, ha húsz perccel a vége előtt vége főcímre vált. Az egy valódi válás történet lett volna úgy. Nem minden sztorinak kell egy ilyen erőltetett lezárás.

70 Engedj el mindent! (2024)
Megtudni, hogy mi számít igazán. Stella áll mindent kézben tart... kivéve óvodáskorú fia állandó figyelemigényét, lánya kamaszkori hangulatingadozásait és érzelmileg... több»
Szereplők: Josephine Bornebusch, Pål Sverre Valheim Hagen, Sigrid Johnson, Olle Tikkakoski, Leon Mentori