Közösség

Vélemény:

72 Odüsszeia

(2026)

Odüsszeia

hercegvivi   2026.08.03 09:55
0

Az Odüsszeia számomra sokkal több volt, mint egy látványos kalandfilm. Már az első percektől teljesen magával ragadott a hangulata, a gyönyörű képi világa és az a különleges atmoszféra, amit Christopher Nolan megteremtett. Ritkán érzem azt egy film után, hogy még napokkal később is eszembe jutnak a jelenetek, de ennél pontosan ez történt. Nagyon tetszett, hogy a történet nemcsak a kalandokra koncentrál, hanem az emberi érzésekre is. Odüsszeusz útja tele van nehéz döntésekkel, veszteségekkel és reménnyel, ettől pedig igazán szerethető és hiteles karakterré válik. Matt Damon alakítása végig meggyőző volt, a szereplők között pedig remek volt az összhang. A látvány egyszerűen lenyűgöző, de számomra nem ez volt a film legnagyobb erőssége. Sokkal inkább az, hogy minden jelenetnek jelentősége volt, és a történet végig képes volt fenntartani a figyelmemet. Egyszerre izgalmas, megható és elgondolkodtató film, amely után az ember még sokáig a látottakon gondolkodik. Nekem az Odüsszeia igazi moziélmény volt, és biztos vagyok benne, hogy még többször is szívesen újranézném. #csakegyéjszaka

Will Salas 2026.08.03 17:11
0

Nekem nagyon unalmas volt az Odüsszeia. Látom, hogy sokan imádják, de esküszöm, nem értem. Frankón bennem lehet a hiba. Van egyáltalán más, akinek szintén nem jött be?

hercegvivi 2026.08.04 10:03
0

Hát én még nem találkoztam az ismerőseim közül olyannal, akinek ne tetszett volna a film, úgyhogy nem tudom, hogy van-e még olyan :) Egyébként én is meglepődtem rajta, hogy nekem ennyire tetszett, mert én Zendayát kifejezetten nem szeretem semmilyen filmben sem, Matt Damon és Anne Hathaway se a kedvenceim, így nem vártam semmi jóra, még akkor sem, hogy a sztori nagyon-nagyon extrán jó lehet. Alapvetően elveszik a kedvem ezek a színészek, de meglepetésemre nagyon jól játszották a szerepüket is, úgyhogy nagyon pozitív csalódások lettek, és a film is magával ragadott. Mondjuk emlékszem rá, hogy történelemórán ez a kedvenc részem volt.

Will Salas 2026.08.04 10:54
1

Nekem azért akad az ismerőseim között, aki szintén unta, igazából ITT, a Mafabon nem tudom, van-e más, aki így gondolja. A Tróját viszont nagyon szeretem, de az teljesen más típusú film.

Robert2017! 2026.08.03 11:54
1

Szóról szóra ugyanez a véleményem.A látványvilága lenyűgöző és a filmnek van mondanivalója. Nagyon jó film az Odüsszeia tényleg, de a Tróját nálam nem múlta felül. A Trója óriási kereskedelmi sikert aratott, több százmillió dolláros bevételt hozott világszerte a jegypénztáraknál, de kritikákat kapott, amiért a szórakoztató értéket helyezte előtérbe a forrásanyaghoz való hűséggel szemben - ennyi kritikát kap tőlem, mert ez igaz sajnos. Ezt a hitelességet viszont az Odüsszeiától részletesen megkapjuk. Nos, de ha kritikai szemmel is nézem, a Tróját sem tudom kritizálni (a hitelességét maximum). A Trója a tökéletesség mintaképe. A Trója szereplőgárdája (nem túl hitelessége ellenére) Eric Bana (ő vitte a pálmát), Brad Pitt (wow), Orlando Bloom (már idegesítően jó), Diana Krüger (lélegzetelállító), Sean Bean (nagyon jó), Brendon Gleeson (nagyon jó), Brian Cox (nagyon jó), Rose Byrne (gyönyörű) lejátszották (aratták) a filmet (nagyon jók voltak)! Na ja, természetesen ez csak az én személyesen véleményem. Az Odüsszeia nagyon jó film és szóról szóra ugyanez volt a véleményem (érzéseim), mint a tiéd, de a Tróját nálam nem tudta felülmúlni.

hercegvivi 2026.08.04 10:04
0

A Tróját még nem láttam :) De meg fogom nézni :)

Robert2017! 2026.08.04 10:39
1

Aki ilyen jó érzékkel, jó szemmel lát, ír le, fejezi ki jó és rossz oldalát egy filmnek (az Odüsszeiának, mint te... hát akkor a Trója is tetszeni fog neki/neked. Garantálom.

hercegvivi 2026.08.04 22:56
0

:) Írok majd, ha megnéztem :)

Robert2017! 2026.08.05 00:25
0

Okay... alig várom. Szívesen megnézném veled a Tróját! Komolyan beleszerettem a kommentedbe, mármint abba, h ilyen érzéssel látod a dolgokat! Hidd el, nagyon ritka az ilyen férfi vagy nő, mint te. Elég csak egy-két kommentet elovasni, és már rosszul vagyok vagy nevetek, de a tiéd!? WOW!