2026.06.24 10:59 Majorkas Olvasottság: 848x
2

Amikor a mennyiség már a minőség rovására megy

Ismét egy Harlan Coben-adaptáció... ezek futószalagon jönnek, vagy mi?

A főszereplő (Sam Worthington) nagyon jó választás, vele nehéz mellényúlni, de ha igazán feszült thrillert akartok látni tőle, akkor a Borotvaélen című filmjét tudom ajánlani. Akinek kifejezetten örültem, és az általa játszott karakter mindig telitalálat, ő nem más, mint Madeleine Stowe. Látta valaki a Bosszút? Ugye?

Amikor a mennyiség már a minőség rovására megy

Vártam valami hasonlót, mint a Nem versz át című sorozatban (szintén Harlan Coben), hogy a fotó csupán egy deepfake, és az apa feleslegesen pipul be, és mindez a szenzációhajhász exújságíró rokon csaj vagy egy ellenség agyszüleménye, de nem ez lesz. Ennél sokkal komplexebb, sokkal több karaktert érintő, összeesküvéses, bosszús és önző emberek által szőtt történetből áll össze.

A 4. részig engem lényegében untatott, majd a közepén kezdett tetszeni, de a finálé előtt kipukkad sajnos; a fontosabb jelenetek a 6. részben, illetve az azt követő két részben vannak, több csavarra nem kell számítani. 3 napba telt megnézni, mert a második felét tudtam darálni, az jobban pörög. Minden részben találni valamit, amin sóhajtottam egyet, túl sok benne a krimi-thriller zsáner is. A nemzetközi szál jobban kibontakozhatna, ha már belekerült az is, és maradt volna a fő narratívánál; felesleges volt átmenni, szinte átugrani hirtelen a másik szálba. Az számomra már inkább visszatetszőnek tűnt, de valakinek lehet, hogy bejön ez a dupla csavar...

Szerintem a "Meg foglak találni" helyett kaphatta volna a Szökevényeket. Ja, hogy az volt már.

6,5/10

dráma | krimi | misztikus

A fia meggyilkolása miatt bebörtönzött apához bizonyítékok érkeznek, amelyek arra utalnak, hogy gyermeke életben lehet. Kénytelen megszökni és feltárni az igazságot. több»

2