Közösség

Vélemény:

66 Neighborhood Watch

(2025)

Mentálhigiénia

kabel   2026.06.18 08:24
0

Mindenképp egy film, amit már el is felejtesz, amint megnézted. Gyenge karakterpillanatok, unalmas detektívmunka, minimális konfliktus és mesterkélt karakterek jellemzik az egészet. Tempója van és nem unalmas, de nincs semmi szubsztantív tartalom átadva itt, nem igazán ismerjük meg a karaktereket és a film zárása is olyan gyorsan történik a karakterek szájbarágós dialógusával, hogy nagyon nehéz volt komolyan venni. Én értem, hogy a film a társadalom szélére tolt emberekkel (skizofrének, prostituáltak, alkoholisták, drogosok) akar foglalkozni, és ez nemes vállalás, de nem igazán működik a dolog. Egyik figurát sem igazán ismerjük meg, a gonoszok motivációit meg végképp nem. A színészkedés nagyjából rendben volt, és ez az egyetlen, ami megmenti a filmet. Már most alig tudom felidézni, mik történtek mikor vagy ez mért lett volna érdekes, mert az egész sztori annyira semmilyen volt. Még az elsőre dilettánsnak és lekezelőnek bemutatott rendőr is kb. végig követte az eseményeket, tűpontosan végig a kezében tartva az irányítást. Persze a katalizátor a két központi figura, egy kiöregedett biztonsági őr meg egy mentálisan sérült, zavart srác volt. A film totál véletlenek segítségével vezeti őket rá a megoldásra, egy ponton konkrétan zsákutcába futnak, csak hogy az elkövető haverja random a semmiből megjelenjen a jelenetben és újra a helyes útra irányítsa őket. Vannak jobb dolgok, amikkel el lehet tölteni másfél órát. Menj inkább sétálni.