2025.06.16 14:57 Yosihiro Olvasottság: 1274x
1

Az emberi tűréshatár

Megmondom őszintén, egy ilyen témához nyúlni kell bátorság. Napjaink egyik pillanatát láthatjuk a filmen, amikor semmi nem jön össze, és szinte minden és mindenki ellenünk fordul. Szerintem a film jól dolgozza fel ezt a helyzetet, de túl is lépi azt.

Az ember nap mint nap szembesül ezekkel a helyzetekkel, csak lehet mondani, nem így egyszerre. Pocsék érzés, és a film hangsúlyt ad arra, hogy ilyenkor esik az eső, és egyre agresszívabb emberek kerülnek elő. Persze az ember ilyenkor elveszítheti a kontrollt, de valljuk be, nem tudni, mi mit csinálnánk, ha ebbe a helyzetbe kerülnénk.

Az emberi tűréshatár

Szóval a téma nehéz, és a forgatókönyv egy pontig nagyon szépen felvezeti az érzést, aztán úgy gondolom, átmegy egy kis álomvilágba az egész, még az FBI is megjelenik, meg tüntetés, és a végére kiderül, hogy a kislány már nem is él, csak annyira erős az anyai ösztön, hogy mindenhol őt látja. Ez így akkor már pszichológia, és tényleg az őrület határán járunk. Én biztosan sokkal vidámabb befejezést adtam volna ennek a produkciónak.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés nálam közepes. A színészek közül csak a főszereplőt tudom kiemelni, szerintem hozza azt, amit elvárunk. A többi színész viszont próbál erőlködni, de a közepesnél többet nem adnak. Bár az összhatás jónak tűnik, így a színészi teljesítmény egy háromnegyed. A hangi és képi effektek rendben voltak. Így megadható egy gyenge négy csillag erre a produkcióra, főleg azért, mert a mondanivalója az, ami életszerű és tanulságos is lehet. Egy remek kikapcsolódásnak jó, na nem gyermekeknek ajánlom. Üdv, Yosi

dráma | thriller

Egy egyedülálló anya szerencsétlen események sorozata során előre nem látott útra téved, ahol olyan helyzetbe keveredik, amelyet soha nem gondolt volna, és egy közömbös... több»

1