Közösség

Vélemény:

71 A legutolsó csepp

(2025)

A legutolsó csepp

Tremolo94   2025.11.18 18:57
0

Nekem tetszett, végig izgultam, feszültségben tartott, együttéreztem karakterekkel. Már az első 15-20 perc sokkoló volt, annyira csőstül jött a baj a főszereplőre, hogy már kínzó volt nézni is, és felmerült bennem, hogy már igencsak filmes túlzásokba estek a készítők. Eleve szeretem ezt a pszichológiai dráma/thriller műfajt, sőt valamilyen szinten ki is vagyok ezekre éhezve. Szeretem a karaktereken és történeteken keresztül az emberi sorsokat, jellemrajzokat, nézőpontokat közelről megismerni, elemezni. Hogy a dolgok nem feketék-fehérek, hogy minden karakternek megvan a maga igaza, mindenkit valamilyenné tett az élet, mégis közben ott a szabad akarat, hogy (most sarkítok) jószívű, kedves, segítő, empatikus stb. ember lesz-e valaki, vagy az ellenkezője, önző, megátalkodott stb. Az igaz, hogy vannak túlzások, irracionális és szirupos megnyilvánulások és szituációk a filmben, de mindenképp görbe tükröt tart a világnak, tanít elfogadásra, szolidaritásra, méltányosságra. Aki volt már mélyen, letaszítva, kirekesztve, érték komoly igazságtalanságok, az emberi létében, méltóságában durván megsértették, megalázták, az igenis átérzi a film drámáját. És rengeteg ilyen film van. Az ilyen filmek, sztorik simán lehetnének Black Mirror-epizódok is.