Közösség

Vélemény:

26 Ördögszáj

(2026)

Barlanglakó harapós hal

kabel   2026.08.05 13:41
1

Cápás közepes. Igazából azért tudom értékelni, mert a cápás filmek gerincét legalább felállította, és nem volt annyira kínos nézni, mint számtalan hasonló filmet. Nézd meg a The Bayt, hogy az elvárásaid olyan mélyen legyenek, hogy azután lényegében bármilyen épkézláb cápás film felértékelődik. Az Ördögszájban egy csomó taszító figura van, akikből cápakaja lesz egyhamar, és egy rokonszenves főhős is, akiért legalább aggódni lehet. A helyszínválasztás is legalább eggyel érdekesebb a megszokottnál, és a denevérevő cápa egy egész kreatív döntés volt. Adott egy baráti társaság egy nagyon toxikus csajjal, több idiótával és nyámnyila figurákkal, valamint egy lánnyal, aki valószínűleg egyedüliként állt sorban, amikor észt osztogattak, és fogalmam sincs, miért barátkozik a többiekkel. Mindannyian kőgazdagok, de valamiért a lehető legrosszabb túrára készülnek: egy vizes, sötét barlangba mennek úszkálni. Az agysejtekben szegény társaság hamar rájön, hogy bizony nincsenek egyedül; a cápa is vette a lapot, és elkezdi a legidegesítőbb tagokat bekapni, egész hamar, bár így is messze túl sok időt töltünk ezekkel a karakterekkel. Elég CGI az uszonyos, de a halálesetek kellemesen véresre sikerültek. Szegény barlangász csávó miatt voltam csak szomorú; ő felismerte, hogy ezek az emberek mind borzasztóak, és azonnal lelépett. Nekem is ezt kellett volna tennem, de a cápás filmek a gyengéim. #premiervadász