Közösség

Vélemény:

71 Merénylet az elnök ellen

(2025)

Merénylet az elnök ellen

Dorkateo   2025.11.08 18:57
1

Kedvelem a történelmi filmeket, ezért nagy várakozással ültem le a Merénylet az elnök ellen sorozat elé. Eleinte le is kötött a történet, nem ismertem Garfield elnököt egyáltalán, így izgalmasnak ígérkezett. Ahogy haladt előre a sztori, úgy lettem egyre szkeptikusabb, ugyanis Garfield elnökről nagyjából csak annyi derült ki, hogy ő az egyetlen amerikai elnök, akit legalulról, szimpla képviselői pozícióból választottak meg, nem egy állam kormányzójaként. A rendező azonban úgy gondolta, sokkal izgalmasabb a fókuszt a pszichopata merénylőre helyezni. Hogy az ő ábrázolása mennyiben helytálló, azt nehéz volna megmondani, de igazából nem is érdekel. Nem kedvelem a mai divatot, ami sorra mutatja be a beteg elméjű embereket, s lassan többet tudhatunk egy sorozatgyilkos szokásairól, mint más értékesebb emberekről. Szóval nálam ez a teljesítmény csak egy közepest ér. Igazán kár érte, mert szépen fotografált film, és a főszereplő is jó karakter, akit a nagyszerű Tőrbeejtve című krimiben ismertem meg.