Közösség

Vélemény:

34 Syphon

(2026)

Nem mindenkinek kell filmet csinálni...

kabel   2026.07.28 10:31
0

Bevallom, ez halál unalmas volt, és többszöri beletekeréssel is az álom szélén voltam szinte végig. Van benne két csehepuhi jelenet a film két végén, de a közötte töltött idő olyan ingerszegény és lapos, hogy a másik képernyőn benyomtam az Apex Legends-et. Ez a cselekmény még egy rövidfilmre is kevés. Sima bosszúsztori, ahol kb. a film kétharmada után tudjuk csak meg a bosszú okát; addig konkrétan csak hörögnek, meg szivatják egymást a felek. Nem viccelek, a film jelentős része olyan, mint egy COVID-film, mert egy félig üres raktárszobában játszódik, ahol az egyik karakter székhez van kötve. A harcos pillanatok még jók is lettek volna, ha egy olyan ember vágta volna, aki tudott volna figyelni. Van vér, meg csonttörés, meg nagyon gáz torkolattűz-effektek a 2002-es After Effects tutorialokból, de katartikus nem tudott lenni egyik ütközet sem, mert nem is ismerjük ezeket a figurákat. Egyik sem rokonszenves, az tuti. Az mondjuk a leggázabb, hogy a poszteren látható jelenet — amikor egyik szereplőnk fegyvert és kalapácsot is ragad egy szögesdrót kesztyűben — nincs is benne a filmben... Nem tudom, minek vagy kinek készült ez, de szerintem simán le lehetne vágni egy ötperces f@sza akció-rövidfilmre.