Közösség

Vélemény:

63 Az Oak Street vége

(2026)

Az Oak Street végén Az utolsó ház

Piczil Zsolt   2026.08.17 20:50
0

A két film kb. egyszerre jött ki, és majdnem teljesen egyforma felállású. Ezért én ezeket hasonlítom össze. A családok annyira sablonos módon épülnek fel, hogy még a gyerekek neme, száma és a házi kedvenc is ugyanaz. Íme, az ifjú Obi-Wan a nyertes! Anne Hathaway a szexibb, jó a frizurája, és az egyszerű, 70-es éveket idéző otthonkájában is üde színfolt. Ráadásul ő kezeli a winchestert, és ez nem egy PC adattároló, hanem jó amerikai háziasszonyként puskával rohangászik a kertvárosban! Kétféle módon is felizgultam tőle ebben a filmben. A kis Neveletlen hercegnő, hogy megnőtt! Szegény Ewan McGregor kevésbé villant, neki csak egy teniszzokni jutott (bár lehet, a csajok rágerjednek), meg egy pöröly. Viszont egészen meglepett a klasszikus Thor kalandjával, a pörölyével meg a lábatlankodásával. Szerintem mindenki meglepődött. Nem ilyen fordulatot vártunk, és éppen ezért kifejezetten ennek a filmnek a befejezése a jobb. Az akciók kb. ugyanolyan szinten vannak, hiába kapunk itt többet, Az utolsó házban meg inkább kevesebbet, mindkét filmben nem kiemelkedő teljesítményt láthatunk a koreográfia szempontjából. Az a része mindkét filmnek 3 csillagot érdemelne. Amiért az Oak Street zseniális, az azért van, mert jók a színészek, tuti a (nem túl mély) sztori, de legfőképpen, mert megújította a dínótémát! Na, akkor most kérünk egy ugyanolyan franchise-kiépítést, mint a Jurassic Parknál. Én nézném. Időutazás, én így szeretlek!