Közösség

Vélemény:

77 A dörzsölt ügyvéd

(2026)

Ügyvéd a pácban

Majorkas   2026.07.14 17:48
0

Nem mondom azt, hogy ez egy professzionális munka, de látszik, hogy Thaiföldön nagyon igyekeznek. Bemutatja a thai elit mély bugyrait, ami sajnos eléggé valósághű, de hasonlót lehetne forgatni Közép- és Kelet-Európában is. Egyben a cselekmény utópia, mert például ilyen, minden követ megmozgató ügyvédek nem nagyon léteznek a valóságban, és az igazság sem mindig győz. Az más kérdés, ha győzni tud, akkor is milyen módon. Az gyorsan kiderül, hogy valójában milyen motivációk álltak emögött az ügyvédnő részéről.Tetszett, hogy a közösségi médiát milyen szinteken lehet alkalmazni bizonyítékként vagy akár fegyverként, zseniális! Brutalitásban sem gyenge, a második fele nagyon bedurvul, már érezni lehet, hogy itt nem találták a féket, de az sokkal szembetűnőbb, hogy mindig a rosszak vannak egy lépéssel előrébb, mondjuk nem nehéz, ha az államhatalom van ennek a közelében. A dialógusok többségén érezhető, hogy amatőr produkcióról van szó, de betudható ez inkább a szinkronnak. Ezt leszámítva a hivatalos beszédek nagyon jók. A pereknél keveselltem a játékidőt, azt a látszatot kelti, mintha minden tárgyalás néhány perc alatt lezajlik, pedig ezek a valóságban többórásak lehetnek. A végén már majdnem ért az 5 csillag, de sajnos azzal a zárójelenettel nálam már nem vágtak be, teljesen felesleges volt. Nem ilyen csavart vártam, de őszinte leszek, nem is vártam azt. 8/10