55% 27 szavazat
Jelenségek

Jelenségek

Fenómenas
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
1
Képek (1)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Három középkorú nő, akik paranormális események után nyomoznak, próbatétel elé kerülnek, amikor vezetőjük, Pilón atya eltűnik. A történetet a valódi Hepta-csoport ihlette.

(Hupka Adrián)

Rendező: Carlos Therón
Forgatókönyvíró: Marta Buchaca, Fernando Navarro
Ország: Spanyolország
Premier: 2023.04.14. | Netflix (2023.04.14.)

Hol nézheted

 
2023.06.08 JRD

legújabb vélemény

Három „öreglány”, paranormalitás, némi humor. Üdítő film Spanyolhonból. Bár egyet kell értenem az előttem íróval: a végét bizony elamerikázták. Nem kellett volna. A film zamata pontosan abból fakadt, hogy nem követte az amcsi tömegfilmeket, hanem vol... Több

0
 
2023.04.21 Greta

Ezek a spanyolok! :)

Üdítő változatosság a démonűzős filmek sorában, nem először lepnek meg kellemesen a spanyolok horror-thriller témában. Jó a történet, pörgős a cselekmény. A képi megvalósítás nosztalgikusan korhű, a „szokott” spanyol-horror színekkel, és az elmaradhatatlan, zuhogó esővel. A film hangvétele ijesztgetős, de könnyed, nem veszi túl komolyan magát, viszont igen szórakoztató. Nem ül le sehol, a főszereplők pedig Indiana Jones-osan végig brillírozzák a történéseket. Szokatlan ötvenes nőket tenni főhősnek, de a spanyol színésznők tényleg lubickolnak a szerepükben. Nincs erőlködés, hogy fiatalabbak legyenek, mint valójában, viszont lendületesek, viccesek, szexik, a karakterformálás a kisujjukban van. Jó az összhang. Ne várjunk a filmtől nagy mozifilm hatást, tévére való, de én megnéznék szívesen egy folytatást is.

1
 
2023.05.17 RigbyTheMad

Amerikai stílus

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film eleje és közepe elég jó volt. Viszont a vége átment teljesen amerikai filmbe, mintha a végét más rendezte volna. Nem volt ijesztő, se vicces. Trikóban estek-keltek a nők a vízben. És nem maradhatott ki a két nő közötti smaci. Tipikus… „Szokatlan ötvenes nőket tenni főhősnek”, de mégis, a rendező becsicskítja őket a végén.

0