66% 21 szavazat
Nyers gyémántok

Nyers gyémántok

Diamonds
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
29
Szereplők (29)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum

FILMINFÓ

Amikor a tékozló fiú a családi birodalmat egy mindent elsöprő adósságba taszítja, elhidegült testvére visszatér Antwerpen gyémántnegyedébe, hogy összeszedje a darabokat.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Rotem Shamir, Yuval Yefet
Ország: Belgium
Premier: 2023.04.21. | Netflix (2023.04.21.)

Sorozat áttekintés

1. évad - 8 epizód

Hol nézheted

 
2023.04.28 szemtelen

legújabb vélemény

Családi krimi-dráma

Aki szereti a Keresztapához hasonló hangulatú és ízű családi krimi-thrillereket, annak ez a filmsorozat nagy valószínűséggel tetszeni fog. Az alkotás egy kevésbé ismert világba invitál bennünket, a zsidó hitközségen belüli ortodox zsidó családok intim, korlátozásokkal teli életébe, és a bennfentes üzleti vállalkozásaik, különösen a gyémántkereskedelem körüli, árnyékos manipulációk rejtelmeibe vezet. A felszínen a „Nyers gyémántok” a csempészetet és a szerencsejátékokat próbálja felszámolni, a mögöttes események azonban a családról és a vallásról szóló hitelesnek tűnő izgalmas történet, amely alátámasztja a krimi-thriller működését, és sokkal nagyobb rangot ad a filmsorozatnak. Az események a Wolfson családot követik nyomon, akik megpróbálják stabilan tartani generációs üzletüket a belgiumi Antwerpenben található Diamond Square-en. Az üzleti tevékenységeik azonban egy váratlan esemény miatt hirtelen, dominószerűen összeomlanak, kiderülnek súlyos családi titkok, bűnök, összeesküvések, amik addig fajulnak, hogy szinte már lehetetlen a visszatérés. A családi hűség és jóság álarca napról napra elkopik, miközben felüti fejét a családtagok közötti hátba szúrás és trükközés. A sorozatot végig kíséri a számos lenyűgöző cselekményszál, ami igazán izgalmassá teszik a történetet.

0
 
2023.04.21 Zoltán

Kicsit kevésnek éreztem helyenként, de meg kell hagyni, hogy végig fenntartotta az érdeklődésemet és a befejezés miatt megérte megnézni. A családi drámák nagyon jól lettek bemutatva.

0