Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

A fekete város (1971)

A fekete város
Filmadatlap
 
14
Szereplők
2
Vélemények
2
Képek
Videók
 
matynero   2015. 02. 04.

Egy kissé lassú a történet dinamikája, kell hozzá némi türelem, de megéri, mivel a katarzis egyszerűen hatalmas. Szerintem érdemes belevágni.

 
philboy   2014. 11. 30.

Én alapból nagyon szeretem a régi magyar könyvadaptációkat, ráadásul a Jókai feldolgozások nagy kedvenceim. Az alakítások egy kissé színpadiasak ugyan, de ettől függetlenül nagyon hangulatos az egész sorozat. Csakis ajánlani tudom!

Bessenyei Ferenc
 
Sokrétű, színes történet, telis-tele jól megírt karakterekkel, amelynek vannak ugyan kisebb dramaturgiai hibái, de összességében még ma is maradandó élményt tud nyújtani a nézőjének ez a mára már klasszikussá nemesedett sorozat. több»
 

Mikszáth Kálmán regényéből Thurzó Gábor írta a forgatókönyvet, Zsurzs Éva rendezte, Czabarka György fényképezte. Főszereplők: Bessenyei Ferenc, Nagy Gábor, Venczel Vera, Pécsi Sándor, Avar István, Páger Antal, Szemes Mari, Egri István.

(seamandarin )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.